Clear Vision Trainingsbril – Nova Vitae

  • Productnummer: 2369NV
  • EAN:

29,95

Aanbieding!

Verbeter uw ogen met de Clear-Vision Trainingsbril!

Met de Clear-Vision trainingsbril beschikt u over een eenvoudige methode om uw gezichtsvermogen te verbeteren. Het kost u weinig moeite.
U draagt de trainingsbril slechts een half uur tot 1 uur per dag. Al snel merkt u dat uw gewone bril of contactlenzen minder sterk hoeven te zijn. De trainingsbril kan door jong en oud worden gedragen.

In de Verenigde Staten en Canada wordt de trainingsbril veel toegepast. Het principe van de Clear-Vision -trainingsbril is al meer dan 100 jaar oud. U zet de Clear-Vision trainingsbril op en kijkt er doorheen als u leest of naar de televisie kijkt. Zonder correctie van uw bril of contactlenzen zult u merken dat u direct al beter ziet. Dit komt door het speciale raster van de Clear-Vision trainingsbril.

Het systeem is vergelijkbaar met een verkleind diafragma van een fototoestel. Het raster in de Clear-Vision trainingsbril corrigeert niet de ogen, maar vermindert wel de oogfout. Dit is de reden waarom u zonder uw bril of contactlenzen met de trainingsbril beter ziet.

Naast de trainingsbril zijn er nog andere methoden om de correctiesterkte van bril of contactlenzen te verminderen. Het meest bekend zijn de oogoefeningen van Dr. Bates. Oogoefeningen kosten echter relatief veel tijd en moeite. Het oefenen met de trainingsbril is een stuk makkelijker: u zet de bril op en kijkt er doorheen. Dat is alles.

Hoe werkt de Clear-Vision trainingsbril?
Met de Clear-Vision trainingsbril leert u uw oogspieren zich te ontspannen, waardoor zij hun natuurlijke spiertonus weer aannemen. Meestal ontwikkelt zich al op jonge leeftijd door overconcentratie of een verkeerd gebruik van de ogen een verkrampte, onnatuurlijke manier van kijken. De oogspieren zijn niet langer op de juiste tonus, waardoor een bril noodzakelijk wordt. De hersenen verliezen door het gebruik van een bril de informatie om de spanning van de oogspieren te corrigeren. De conventionele bril verbetert wel het zicht, maar niet de werking van de oogspieren. Bovendien kan de benodigde sterkte van de conventionele bril in de loop der tijd toenemen. Factoren zoals stress, slechte voeding, vermoeidheid en te weinig beweging kunnen deze ontwikkeling nog versnellen.

Door het speciale raster in de trainingsbril worden oogspieren weer op de juiste spanning gebracht. Het raster is zodanig ontworpen dat er in de hersenen een beeldvorming plaatsvindt die de oogspieren aanzet tot een juiste oogspier-tonus. Hierbij valt het gevormde beeld weer op het netvlies en niet ervoor of erachter: u ziet weer scherp.

Voor wie is de Clear-Vision trainingsbril?
De Clear-Vision trainingsbril kan bij alle oogafwijkingen zoals myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid), astigmatisme en presbyopie (verziendheid op gevorderde leeftijd) worden toegepast. De trainingsbril is geschikt voor u als u al lange tijd een bril of contactlenzen draagt. Het gebruik biedt ook voordelen wanneer uw ogen nog weinig correctie nodig hebben en u nog niet met een bril bent begonnen. Vooral voor kinderen is de trainingsbril een methode om het dragen van de bril te voorkomen of zo lang mogelijk uit te stellen.

Ook wie aan zijn eerste leesbril toe is heeft baat bij de Clear-Vision trainingsbril. Met het verstrijken van de jaren wordt het vermogen van de ogen om op verschillende afstanden scherp te zien (accommoderen) kleiner. Uiteindelijk bent u gedwongen een leesbril aan te schaffen. De trainingsbril vertraagt dit proces. Daarnaast bent u minder snel aan een sterkere leesbril toe. De Clear-Vision trainingsbril helpt ook bij overgevoeligheid voor licht, vermoeidheid of spanning aan de ogen of als u hoofdpijn krijgt van beeldschermen.

Hoe gebruikt u de Clear-Vision bril?
Als u de trainingsbril wilt gebruiken, zet u eerst uw bril af of doet u uw contactlenzen uit. U zet de Clear-Vision bril op. Door om u heen te kijken went u aan het raster.

U merkt direct dat u beter ziet; uw zicht is beter dan zonder bril of contactlenzen. Het speciale raster helpt de oogspieren te ontspannen, waardoor de vermoeidheid van de ogen afneemt, de spiertonus verbetert en u tegelijkertijd beter ziet. Zorg voor voldoende licht als u met de Clear-Vision bril wilt lezen.

Door het speciale raster van de Clear-Vision trainingsbril worden de oogspieren gestimuleerd om op de juiste tonus te komen. Het kan voorkomen dat u tijdens het dragen van de bril een enigszins onprettig gevoel aan de oogspieren ervaart. Dit doet zich alleen in het begin voor. Als uw ogen aan de trainingsbril gewend zijn verdwijnt het onprettige gevoel. Het is daarom van belang dat u de bril op de eerste dag slechts een kwartier draagt. Daarna kunt u de tijd geleidelijk opvoeren. Als uw ogen gewend zijn kunt de bril een half uur tot 1 uur dragen, maar langer mag ook. De Clear-Vision trainingsbril is goed te combineren met andere oogoefeningen en werkt zelfs ondersteunend.

De trainingsbril is niet geschikt om mee te fietsen of autorijden. Het raster beperkt het gezichtsveld, waardoor u minder overzicht in het verkeer heeft. Het is daarom raadzaam deze bril alleen op bekend terrein te dragen.

Een aardige bijkomstigheid van de trainingsbril is dat hij niet beslagen raakt bij sterke temperatuurwisselingen of tijdens het koken. Aangezien het raster licht tegenhoudt wordt de Clear-Vision trainingsbril soms ook als zonnebril gebruikt.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Clear Vision Trainingsbril – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *