Balance Pharma Elementen (ELM)

Toon filters

Toont alle 6 resultaten

Balance Pharma Elementen (ELM) is een kleine supplementenlijn van Balance Pharma gebaseerd op een leer die is voortgevloeid uit het oude, mythische geloof in de macht van de vijf planeten: Jupiter, Mars, Saturnus, Venus en Mercurius, waaronder de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water als elementaire godheden ressorteerden. In de Chinese natuurfilosofie golden de elementen als beginselen van een vijfdelige wereldordening. Zij dienden als voorbeeld bij het indelen van alle feiten in vijf, de elementen toebehorende groepen. Er werden tabellen met corresponderende verschijnselen opgesteld om op die wijze vast te leggen welke dingen bijeen horen en welke niet.

Wat zijn de vijf elementen uit Balance Pharma Elementen (ELM)?

Dit is een van de belangrijkste theorieën van de traditionele Chinese Geneeskunde. De vijf elementen houden verband met vijf fundamentele stoffen in de natuur, namelijk:

Metaal, Hout, Water, Vuur en Aarde, worden gebuikt om eigenschappen en categorieën van stoffen in het universum en hun onderlinge relaties te verklaren. Volgens deze theorie is het hele universum opgebouwd uit deze vijf fundamentele elementen alleen door hun onderlinge interactie kan beweging en verandering van stoffen optreden.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt deze theorie gebruikt om pathofysiologische condities van het menselijk lichaam te bepalen, en om richting te geven aan de klinische diagnose en behandeling van ziekten.