Wobenzym

Toon filters

Toont alle 5 resultaten

Wobenzym: voor een leven in beweging.
Wobenzym producten bestaan uit enzympreparaten.
De enzymencombinaties in de Wobenzym producten versnellen genezingsprocessen en nemen de oorzaak van ongemakken bij het bewegen weg.

De kracht van enzymen wordt door de mens al duizenden jaren ingezet.
Het is echter pas sinds enkele decennia wetenschappelijk bewezen en aangetoond dat enzymtherapie en enzymsupplementen succesvol kunnen worden ingezet en genezende eigenschappen hebben.
De ontwikkelaars van de Wobenzym producten speelden hierin een belangrijke rol.
Hun exclusieve combinaties van enzymen werd al in de jaren veertig  van de vorige eeuw ontwikkeld.
U of uw cliënten profiteren tot op de dag van vandaag van hun schat aan ervaring.

Wobenzym producten zijn al bijna 60 jaar verkrijgbaar in Duitse apotheken en  breekt door in meer dan 30 verschillende landen op 3 continenten.

Herstel met een verhaal – de genezende kracht van enzymen
Al in het Oude Testament van de Bijbel wordt beschreven dat een wond wordt genezen door er een vijgenpleister op te doen (2 Koningen 20).

Wat toen al goed was, gebaseerd op eeuwenlange ervaring, kan nu ook wetenschappelijk worden verklaard: het enzym ficine, dat overvloedig aanwezig is in vijgen, was waarschijnlijk verantwoordelijk voor het succes van deze behandeling.
Niet alleen op medisch vlak heeft de mensheid baat gehad van enzymen: zonder deze speciale eiwitten kunnen druiven niet fermenteren tot wijn, en ze zijn de drijvende kracht achter het gist in het deeg van voeding wat gebakken moet worden.

De Duitse term ‘enzym’ betekent giststof. Het werd in 1878 bedacht door de Duitse fysioloog Wilhelm Friedrich Kühne. Tegenwoordig noemen wetenschappers stoffen alleen enzymen als het biokatalysatoren zijn die chemische reacties ‘veroorzaken’.

Specifieke enzymen konden pas in het begin van de 20e eeuw worden geïsoleerd.
Dit verhoogde de kansen op hun medische toepassing en natuurlijk ook binnen de industriële productie.
De constante kwaliteit van de industriële productie van enzymen kan tegenwoordig beter worden gegarandeerd.
Op deze manier ging een exclusieve enzymtherapie voor de “welgestelden” naar betaalbare zorg voor iedereen. En zo is het ook vergaan met de huidige Wobenzym producten.

De weg van het merk Wobenzym naar succesvolle producten
De Weense arts en professor Max Wolf uit Oostenrijk wordt beschouwd als een genie en een echte pionier op het gebied van enzymtherapie.
Sinds 1930 heeft hij zich al gericht op deze vorm van behandeling.
Hij richtte in New York het ‘Biological Research Institute’ op en ging samenwerken met de biochemicus Helen Benitez van de universiteit van Columbia.
Samen ontwikkelden ze een combinatie van enzymen die ontstekingsremmende effecten hebben en een positief effect hebben op degeneratieve processen.
Dit ‘Wolf-Benitez enzymenmengsel’ werd al snel afgekort met ‘Wobe-enzymen’ en nam snel toe aan populariteit bij cliënten.
Hiermee werd de basis gelegd van het huidige ‘Wobenzym’ producten.

Hoe het verder liep
Eind jaren vijftig ontmoette professor Max Wolf de bioloog Karl Ransberger.
De endocrinoloog en professor Hellmut Haubold deden in München intensief onderzoek naar de werking van vitamines.
Hellmut Haubold richtte in 1949 het bedrijf MUCOS op en Karl Ransberger nam het management over in 1957.
Professor Max Wolf was eigenlijk op zoek naar partners om zijn enzymenmengsels voor het grote publiek beschikbaar te kunnen stellen.
Door de ontmoeting van Wolf en Ransberger gingen ze samenwerken en al snel veranderde hun vriendschappelijke relatie in een zakelijke relatie.
In 1960 kwam het merk ‘Wobenzym’ op de Duitse markt wat een enorme groei betekende voor het reeds bestaande bedrijf MUCOS.
In 2007 is Mucos overgenomen door het Canadese Atrium Innovations, eveneens bijzonder succesvol met diverse gezondheidsproducten onder verschillende merken.
Tegenwoordig is Wobenzym beschikbaar in meer dan 30 landen op drie continenten.
Het onderzoek naar enzymen met geneeskrachtige eigenschappen blijft onder Wobenzym een constant voortschrijdend proces.