Thymusconcentraat

Toon filters

Enig resultaat

 
De thymus is een orgaan dat bij kinderen en jonge zoogdieren is te vinden tussen het borstbeen en de luchtpijp, in de ruimte tussen de longen. De thymus speelt een belangrijke rol bij immunologische processen. Nog niet immuuncompetente lymfocyten uit het beenmerg gaan naar de thymus waar ze verder moeten worden opgeleid, onder meer om verschil te kunnen maken tussen lichaamseigen en lichaamsvreemd. 
De efficiency van de thymus komt echter niet overeen met de levensverwachting van de mens. Tot de puberteit neemt de klier in omvang toe om vervolgens te krimpen tot de grootte van een kers. Bij iemand van veertig jaar heeft de thymusklier 80% van zijn omvang en activiteit verloren. Met het klimmen der jaren neemt de werkzaamheid van het immuunsysteem daardoor af.
De thymus is een orgaan dat bij kinderen en jonge zoogdieren is te vinden tussen het borstbeen en de luchtpijp, in de ruimte tussen de longen. De thymus speelt een belangrijke rol bij immunologische processen. Nog niet immuuncompetente lymfocyten uit het beenmerg gaan naar de thymus waar ze verder moeten worden opgeleid, onder meer om verschil te kunnen maken tussen lichaamseigen en lichaamsvreemd. De efficiency van de thymus komt echter niet overeen met de levensverwachting van de mens. Tot de puberteit neemt de klier in omvang toe om vervolgens te krimpen tot de grootte van een kers. Bij iemand van veertig jaar heeft de thymusklier 80% van zijn omvang en activiteit verloren. Met het klimmen der jaren neemt de werkzaamheid van het immuunsysteem daardoor af.