Aminozuren

Toon filters

Resultaat 1–16 van de 233 resultaten wordt getoond

Aminozuren worden door het lichaam benut om eiwitten te bouwen. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw van cellen en zijn ook betrokken in de biochemische structuur van hormonen, enzymen, neurotransmitters en antilichamen.
Aminozuren zijn onder te verdelen in essentiële en niet-essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren kunnen niet in het lichaam zelf worden gevormd en moeten daarom via de voeding worden verkregen. Niet-essentiële aminozuren, die ook van essentieel belang zijn voor een goede gezondheid kunnen in het lichaam zelf worden gevormd. In de lever worden deze aminozuren vanuit andere aminozuren en andere stoffen die mensen via de voeding binnen krijgen opgebouwd.
De aminozuren die door Nova Vitae worden aangeboden, zijn in haar “vrije” vorm, hetgeen betekend dat zij direct kunnen worden opgenomen en benut in het lichaam. Nova Vitae levert de volgende aminozuren:
5-HTP Hydroxy Tryptofaan
BCAA (Branch chain amino acids)
L-Arginine
L-Carnitine
L Carnosine
L-Cysteïne
Gaba
L-Glutamine
L-Gluthation
L Glycine
L-Histidine
L-Leucine
L-Lysine
L-Methionine
L-Phenylalanine
Taurine 

L-Theanine
L-Tryptofaan
L-Tyrosine 
 
 
 
 
 
L-Ornithine 
L-Proline
 
 
Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwit. Onze dagelijkse eiwitbehoefte bestaat uit een behoefte aan aminozuren. De aminozuren in onze voeding kunnen we scheiden in twee groepen; ‘essentiële’ en ‘niet-essentiële’ aminozuren. De essentiële (histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine) worden niet door het lichaam aangemaakt en moeten door de voeding aangeleverd worden. Niet-essentiële aminozuren zijn net zo belangrijk voor een goede gezondheid, maar kunnen (eventueel) door het lichaam worden aangemaakt uit essentiële aminozuren. Zowel essentiële als niet-essentiële aminozuren worden door het lichaam gebruikt voor de aanmaak van hormonen, enzymen, neurotransmitters (chemische boodschappers), anti-lichamen, voedingsstoffentransporteurs en vele andere eiwitverbindingen.
De term niet-essentieel is eigenlijk misleidend. Hoewel histidine uitsluitend voor kinderen als essentieel werd beschouwd, heeft nader onderzoek aangetoond dat histidine ook voor volwassenen essentieel kan zijn. Arginine, ornitine, cysteïne, taurine en tyrosine worden als niet-essentieel gezien, maar kunnen voor sommige mensen met bepaalde aandoeningen of spijsverteringsproblemen wel essentieel zijn. Een sub-optimale inname van essentiële aminozuren kan de behoefte aan niet-essentiële aminozuren doen toenemen.
Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwit. Onze dagelijkse eiwitbehoefte bestaat uit een behoefte aan aminozuren. De aminozuren in onze voeding kunnen we scheiden in twee groepen; ‘essentiële’ en ‘niet-essentiële’ aminozuren. De essentiële (histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine) worden niet door het lichaam aangemaakt en moeten door de voeding aangeleverd worden. Niet-essentiële aminozuren zijn net zo belangrijk voor een goede gezondheid, maar kunnen (eventueel) door het lichaam worden aangemaakt uit essentiële aminozuren. Zowel essentiële als niet-essentiële aminozuren worden door het lichaam gebruikt voor de aanmaak van hormonen, enzymen, neurotransmitters (chemische boodschappers), anti-lichamen, voedingsstoffentransporteurs en vele andere eiwitverbindingen.De term niet-essentieel is eigenlijk misleidend. Hoewel histidine uitsluitend voor kinderen als essentieel werd beschouwd, heeft nader onderzoek aangetoond dat histidine ook voor volwassenen essentieel kan zijn. Arginine, ornitine, cysteïne, taurine en tyrosine worden als niet-essentieel gezien, maar kunnen voor sommige mensen met bepaalde aandoeningen of spijsverteringsproblemen wel essentieel zijn. Een sub-optimale inname van essentiële aminozuren kan de behoefte aan niet-essentiële aminozuren doen toenemen.