Vitamine C Poeder

Toon filters

Resultaat 1–16 van de 22 resultaten wordt getoond

Vitamine C poeder ofwel Ascorbinezuur, een makkelijke en VOORDELIGE vorm van vitamine C!
Vitamine C, ofwel ascorbinezuur, werd voor het eerst ontdekt in 1928. Inmiddels zijn er meer dan 300 biochemische reacties bekend waar vitamine C een rol in vervult. Met name de orthomoleculaire pionier prof. Linus Pauling heeft belangwekkende onderzoeken met vitamine C op zijn naam staan.
Planten en zoogdieren synthetiseren zelf ascorbinezuur uit glucose. Uitzonderingen hierop zijn onder meer de mens, sommige typen mensaap, de marmot, de fruit etende vleermuis en een aantal vogelsoorten. De hoogste weefselconcentraties vitamine C worden gevonden in de bijnieren, hersenen, lymfeklieren en longen. De vorming van het (kraak)been- en bindweefselbestanddeel collageen kan niet plaatsvinden zonder vitamine C.
Vitamine C zet namelijk de aminozuren lysine en proline met behulp van ijzerhoudende enzymen om in de bouwstenen van het collageen. Daarom is vitamine C essentieel voor het behoud van de sterkte en voor het onderhoud van collageenstructuren, zoals bindweefsel, endotheelweefsel (vaatwanden!) en kraakbeen, hetgeen ook in wetenschappelijk onderzoek is komen vast te staan. Bij een gebrek aan vitamine C ten behoeve van de vorming van collageen, treden littekens op aan de vaatwand, waardoor op termijn bepaalde stoffen zich aan de vaatwand kunnen vastzetten (waaronder cholesterol, calcium, eiwitten, vetten).