Silica (Silicea - Silicium)

Toon filters

Toont alle 6 resultaten

 
Silica = organisch kiezelzuur (= het oxyde van silicon = anorganisch kiezelzuur) is het op een na meest voorkomende element in de aardkorst. Het meeste kiezelzuur is gebonden aan onoplosbare mineralen, zoals kwarts en opaal. Planten nemen kiezelzuur op in hun structuren, maar ten gevolge van de moderne manieren van voedselbereiding blijkt veel van het beschikbare kiezelzuur verloren te gaan.
Kiezelzuur is essentieel voor de ontwikkeling en groei van de hogere dieren en mogelijk van de mens, omdat het een onderdeel is van bot, kraakbeen en bindweefsel. Collageen blijkt ook grote hoeveelheden kiezelzuur te bevatten, en wel in de vorm van silanolaat. Silica wordt daarom vooral toegepast voor het behoud van gezond kaakbeen, collageen en sterke botten. Een bijkomende rol voor kiezelzuur kan worden gevonden in haar vermogen te helpen bij de verlaging van het cholesterolgehalte. Interessant is op te merken dat havermoutzemel, dat eveneens bekend is van haar vermogen te helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte, ook uitstekende bron van kiezelzuur is.
Silica = organisch kiezelzuur (= het oxyde van silicon = anorganisch kiezelzuur) is het op een na meest voorkomende element in de aardkorst. Het meeste kiezelzuur is gebonden aan onoplosbare mineralen, zoals kwarts en opaal. Planten nemen kiezelzuur op in hun structuren, maar ten gevolge van de moderne manieren van voedselbereiding blijkt veel van het beschikbare kiezelzuur verloren te gaan.Kiezelzuur is essentieel voor de ontwikkeling en groei van de hogere dieren en mogelijk van de mens, omdat het een onderdeel is van bot, kraakbeen en bindweefsel. Collageen blijkt ook grote hoeveelheden kiezelzuur te bevatten, en wel in de vorm van silanolaat. Silica wordt daarom vooral toegepast voor het behoud van gezond kaakbeen, collageen en sterke botten. Een bijkomende rol voor kiezelzuur kan worden gevonden in haar vermogen te helpen bij de verlaging van het cholesterolgehalte. Interessant is op te merken dat havermoutzemel, dat eveneens bekend is van haar vermogen te helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte, ook uitstekende bron van kiezelzuur is.