Detox - Ontgifting

Toon filters

Resultaat 1–16 van de 57 resultaten wordt getoond

 
Voortbouwend op het succes van Greens+ hebben de producenten speciaal voor de darm een vezelrijk voedingssupplement ontwikkeld. Een oud gezegde luidt “de gezondheid begint in de darm”. Juist natuurgeneeskundigen erkennen dit principe. Zij zullen bij het zoeken naar oorzaken van een ziekte dan ook altijd de darm evalueren.
De darm beslaat maarliefst een oppervlakte van 300 m2 en is voor het lichaam in feite de buitenwereld. Als de darm slecht functioneert blijven er afvalstoffen in achter die door het lichaam worden opgenomen worden en daardoor het lichaam belasten. Ook de lever wordt extra belast, omdat deze de in de darm gevormde afvalstoffen moet ontgiften.
Bij chronisch zieken is onderzoek gedaan naar de darmkiem-verhoudingen. Bij slechts 3% van de patiënten bleken die normaal te zijn. Darmsanering kan dus een belangrijke stap zijn in het ziekteherstel van een chronisch zieke patiënt.
Al bijna een eeuw geleden ontdekte men dat de verslechterde gezondheidstoestand van de geciviliseerde mens zich vooral kenmerkt door gebrekkig werkende spijsverteringsorganen. Natuurgeneeskundigen hechten veel belang aan darmproblemen, zoals de enteropathie (een zwak functionerend spijsverteringskanaal of een trage stoelgang) en verslakking in het darmkanaal. Door ophoping van afvalstoffen in de darm kan zelfvergiftiging optreden en kan de algehele gezondheid worden aangetast. Het is dan ook van groot belang om de darm gezond te houden. Te veel eten en drinken in combinatie met een zittende bestaan levert onvermijdelijk spijsverteringsproblemen op. Er moet dus gezocht worden naar een volwaardige voeding en voldoende beweging. Een half uur wandelen per dag levert niet alleen een alerte geest op, maar zal ook de darmperistaltiek prikkelen. Darmbelasting die in de loop der jaren is ontstaan zal niet in een week spontaan verdwijnen.
Voedingsvezels
Voedingsvezels zijn onverteerbare vezelstoffen. Het zijn de belangrijkste factoren die de bloedsuikerspiegel constant houden. Indirect hebben vezelstoffen daardoor een eetlustremmend effect. Een direct eetlustremmend effect van voedingsvezels is dat ze volume innemen door hun vochtopnemend vermogen. Zo kunnen ze voor een sneller verzadigingsgevoel zorgen en de darmpassage verbeteren. Bijkomend voordeel van vezelstoffen is het vermogen toxische stoffen te binden en af te voeren, cholesterol te verlagen de kans op darmkanker verkleinen.
Een te trage darmpassage kan tot overgewicht leiden. Voldoende vezelstoffen in de voeding (rauwkost, volkoren producten, zuidvruchten) en voldoende beweging zijn de meest voor de hand liggende maatregelen. Herstellen van de darmflora met FIBER GREENS+ is in alle gevallen aan te raden.
Een oud gezegde luidt “de gezondheid begint in de darm”. Juist natuurgeneeskundigen erkennen dit principe. Zij zullen bij het zoeken naar oorzaken van een ziekte dan ook altijd de darm evalueren.De darm beslaat maarliefst een oppervlakte van 300 m2 en is voor het lichaam in feite de buitenwereld. Als de darm slecht functioneert blijven er afvalstoffen in achter die door het lichaam worden opgenomen worden en daardoor het lichaam belasten. Ook de lever wordt extra belast, omdat deze de in de darm gevormde afvalstoffen moet ontgiften.Bij chronisch zieken is onderzoek gedaan naar de darmkiem-verhoudingen. Bij slechts 3% van de patiënten bleken die normaal te zijn. Darmsanering kan dus een belangrijke stap zijn in het ziekteherstel van een chronisch zieke patiënt.Al bijna een eeuw geleden ontdekte men dat de verslechterde gezondheidstoestand van de geciviliseerde mens zich vooral kenmerkt door gebrekkig werkende spijsverteringsorganen. Natuurgeneeskundigen hechten veel belang aan darmproblemen, zoals de enteropathie (een zwak functionerend spijsverteringskanaal of een trage stoelgang) en verslakking in het darmkanaal. Door ophoping van afvalstoffen in de darm kan zelfvergiftiging optreden en kan de algehele gezondheid worden aangetast. Het is dan ook van groot belang om de darm gezond te houden. Te veel eten en drinken in combinatie met een zittende bestaan levert onvermijdelijk spijsverteringsproblemen op. Er moet dus gezocht worden naar een volwaardige voeding en voldoende beweging. Een half uur wandelen per dag levert niet alleen een alerte geest op, maar zal ook de darmperistaltiek prikkelen. Darmbelasting die in de loop der jaren is ontstaan zal niet in een week spontaan verdwijnen.
Voedingsvezels
Voedingsvezels zijn onverteerbare vezelstoffen. Het zijn de belangrijkste factoren die de bloedsuikerspiegel constant houden. Indirect hebben vezelstoffen daardoor een eetlustremmend effect. Een direct eetlustremmend effect van voedingsvezels is dat ze volume innemen door hun vochtopnemend vermogen. Zo kunnen ze voor een sneller verzadigingsgevoel zorgen en de darmpassage verbeteren. Bijkomend voordeel van vezelstoffen is het vermogen toxische stoffen te binden en af te voeren, cholesterol te verlagen de kans op darmkanker verkleinen.Een te trage darmpassage kan tot overgewicht leiden. Voldoende vezelstoffen in de voeding (rauwkost, volkoren producten, zuidvruchten) en voldoende beweging zijn de meest voor de hand liggende maatregelen. Herstellen van de darmflora met FIBER GREENS+ is in alle gevallen aan te raden.