Ayurveda

Toon filters

Resultaat 1–16 van de 324 resultaten wordt getoond

 
Ayurveda
Letterlijk betekent Ayurveda ‘kennis van het leven’ en wordt ook wel de ‘moeder der geneeskunde’ genoemd. Het doel van Ayurveda is gezond blijven en worden, zowel lichamelijk als geestelijk.  Ayurvedische middelen zijn fytotherapeutische middelen: voor elke indicatie worden vaak meerdere kruiden in hun oorspronkelijke vorm in een bepaalde verhouding gemengd. Er wordt voor elke samenstelling goed onderzocht welke kruiden het beste bij elkaar passen Uitgangspunt is dat de kruiden elkaars werking versterken. Bepaalde kruiden lenen zich uitstekend om ook als enkelvoudig kruid in te zetten.
Het verschil tussen Ayurvedische en westerse geneesmiddelen is dat deze laatste alleen de ( symptomen  van de) ziekte zelf bestrijden. Ayurveda gaat verder. Het bestrijdt niet alleen het ziektebeeld, maar zorgt voor de niet zichtbare effecten die het ziektebeeld met zich meebrengt. Ayurveda pakt het hele lichaam aan. Het gevolg hiervan is, dat Ayurveda behalve curatief (herstellend) ook preventief (voorkomend) werkt. Niet de kwaal zelf wordt aangepakt, maar tegelijkertijd wordt gewerkt aan het herstel van  het lichamelijk evenwicht.
AyurvedaLetterlijk betekent Ayurveda ‘kennis van het leven’ en wordt ook wel de ‘moeder der geneeskunde’ genoemd. Het doel van Ayurveda is gezond blijven en worden, zowel lichamelijk als geestelijk.  Ayurvedische middelen zijn fytotherapeutische middelen: voor elke indicatie worden vaak meerdere kruiden in hun oorspronkelijke vorm in een bepaalde verhouding gemengd. Er wordt voor elke samenstelling goed onderzocht welke kruiden het beste bij elkaar passen Uitgangspunt is dat de kruiden elkaars werking versterken. Bepaalde kruiden lenen zich uitstekend om ook als enkelvoudig kruid in te zetten.Het verschil tussen Ayurvedische en westerse geneesmiddelen is dat deze laatste alleen de ( symptomen  van de) ziekte zelf bestrijden. Ayurveda gaat verder. Het bestrijdt niet alleen het ziektebeeld, maar zorgt voor de niet zichtbare effecten die het ziektebeeld met zich meebrengt. Ayurveda pakt het hele lichaam aan. Het gevolg hiervan is, dat Ayurveda behalve curatief (herstellend) ook preventief (voorkomend) werkt. Niet de kwaal zelf wordt aangepakt, maar tegelijkertijd wordt gewerkt aan het herstel van  het lichamelijk evenwicht.