Etherische en Massage Olie

Toon filters

Resultaat 1–16 van de 407 resultaten wordt getoond

 
Essentiële oliën
Alle planten op deze aarde hebben een geur. Er zijn planten die erg sterk ruiken, andere weer wat minder. Deze geurstoffen worden gevormd onder invloed van de zon, en ze liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes in de plant. Voor zover we weten gebruikt de plant ze om de voortplanting te bevorderen (het aantrekken van insecten) en het natuurlijke weerstandsvermogen te versterken (te vergelijken met de menselijke hormonen).
Ten alle tijden heeft de mens geurende planten gebruikt in eten en drinken om hun smaak en specifieke eigenschappen, bijvoorbeeld het conserveren van voedsel. In de geneeskunde en eredienst om hun ontsmettende, genezende en evenwicht brengende eigenschappen. Verder als geurmiddel om hun specifieke geur (als bijv. parfum).
In de middeleeuwen ontdekte men een manier – de waterdampdestillatie om de in de plant opgeslagen geurstoffen vrij te maken, deze geurende olieachtige vloeistof. De goede zuivere essentiële oliën worden nog zo gewonnen en bevatten de essentie, de chi, de levenskracht van de planten; ook wel etherische -, aromatische – of vluchtige oliën genoemd.
Natuurlijk hebben geleerde mensen geprobeerd essentiële olien na te maken, dat lukt ze soms ook aardig, alhoewel het nooit is gelukt de essentie, de chi, de levenskracht erin te brengen welke er van naturen wel in aanwezig zijn. Deze levenskracht is voor sommige mensen zelfs voelbaar.
Warmte laat geurstoffen vrijkomen, denk maar eens aan kookluchtjes, een warme zwoele zomeravond en de warme huid met parfum.
Enkele druppels zuivere essentiële oliën kunnen je eten en drinken smakelijker maken, bijv. een druppel basilicum of dragon in slasaus, enkele druppels oregano op pizza, citroen en/of sinaasappel in cake of op pannenkoek, kruidnagel en kaneel in de glühwijn. De lucht in een tekenkamer is gebaat bij enkele druppels tijm, teatree en/of rozemarijn.
En wat te denken van een lekker lavendelbad.
Ontsmettende zalven worden vaak verrijkt met tijm, teatree, eucalyptus en/of den. Hoestdrankjes met tijm.
Ook worden essentiële oliën gebruikt in de voedingsindustrie. Velen gebruiken deze oliën, ieder op zijn of haar eigen manier.
Het gebruik van essentiële oliën in de gezondheidszorg wordt aromatherapie genoemd. In vele toepassingen wordt warmte en vocht gebruikt om de levenskracht van de essentiële oliën op de mens over te dragen. Het spreekt vanzelf dat slechts 100% zuivere, verse, niet versneden of aangelengde essentiële oliën in aanmerking komen voor deze toepassingen.
Essentiële oliënAlle planten op deze aarde hebben een geur. Er zijn planten die erg sterk ruiken, andere weer wat minder. Deze geurstoffen worden gevormd onder invloed van de zon, en ze liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes in de plant. Voor zover we weten gebruikt de plant ze om de voortplanting te bevorderen (het aantrekken van insecten) en het natuurlijke weerstandsvermogen te versterken (te vergelijken met de menselijke hormonen).Ten alle tijden heeft de mens geurende planten gebruikt in eten en drinken om hun smaak en specifieke eigenschappen, bijvoorbeeld het conserveren van voedsel. In de geneeskunde en eredienst om hun ontsmettende, genezende en evenwicht brengende eigenschappen. Verder als geurmiddel om hun specifieke geur (als bijv. parfum).In de middeleeuwen ontdekte men een manier – de waterdampdestillatie om de in de plant opgeslagen geurstoffen vrij te maken, deze geurende olieachtige vloeistof. De goede zuivere essentiële oliën worden nog zo gewonnen en bevatten de essentie, de chi, de levenskracht van de planten; ook wel etherische -, aromatische – of vluchtige oliën genoemd.Natuurlijk hebben geleerde mensen geprobeerd essentiële olien na te maken, dat lukt ze soms ook aardig, alhoewel het nooit is gelukt de essentie, de chi, de levenskracht erin te brengen welke er van naturen wel in aanwezig zijn. Deze levenskracht is voor sommige mensen zelfs voelbaar.Warmte laat geurstoffen vrijkomen, denk maar eens aan kookluchtjes, een warme zwoele zomeravond en de warme huid met parfum.Enkele druppels zuivere essentiële oliën kunnen je eten en drinken smakelijker maken, bijv. een druppel basilicum of dragon in slasaus, enkele druppels oregano op pizza, citroen en/of sinaasappel in cake of op pannenkoek, kruidnagel en kaneel in de glühwijn. De lucht in een tekenkamer is gebaat bij enkele druppels tijm, teatree en/of rozemarijn.En wat te denken van een lekker lavendelbad.Ontsmettende zalven worden vaak verrijkt met tijm, teatree, eucalyptus en/of den. Hoestdrankjes met tijm.Ook worden essentiële oliën gebruikt in de voedingsindustrie. Velen gebruiken deze oliën, ieder op zijn of haar eigen manier.Het gebruik van essentiële oliën in de gezondheidszorg wordt aromatherapie genoemd. In vele toepassingen wordt warmte en vocht gebruikt om de levenskracht van de essentiële oliën op de mens over te dragen. Het spreekt vanzelf dat slechts 100% zuivere, verse, niet versneden of aangelengde essentiële oliën in aanmerking komen voor deze toepassingen.
 
Aromassage huidolie
De Chi Aromassage® lijn is een serie pure, 100% plantaardige massage- en huidoliën verrijkt met een gerichte, doeltreffende combinatie van essentiële oliën. De masseur – of degene die de massage ondergaat – kiest de gewenste Aromassage® huidolie of creëert een individuele formule met behulp van een basis massageolie: de Basic2.
De Aromassageâ lijn is een unieke huidverzorgingslijn en massagelijn in één! Op basis van amandel en jojoba is een serie van 8 heerlijke oliën gemaakt die de huid dagelijks verzorgen of als basis kunnen dienen voor lichaams- en gezichtsmassage. De zoete amandelolie is tamelijk vet van textuur waardoor deze olie zo geschikt is als basis voor massage. Zeer verzorgend, beschermend en voedend voor de huid.
Jojoba is de beste basis voor een goede huidverzorging. Qua samenstelling lijkt jojoba op het menselijk talg waardoor jojoba bij elk huidtype past. Het geeft een beschermend laagje op de huid waardoor het vocht in de huid blijft en de huid goed beschermt wordt tegen weersinvloeden. Jojoba olie is hypoallergeen waardoor ook mensen met een (over)gevoelige huid jojoba goed kunnen verdragen.
Maak uw eigen massageolie met behulp van de Basic2 basisolie of kies voor één van de kant en klare massageoliën die zijn verrijkt met een doeltreffende combinatie van essentiële oliën. De massageoliën kunnen ingezet worden voor diverse klachten, maar ook voor een heerlijke ontspanningsmassage of voor de verzorging van de huid.
Van de massageoliën is ook een badolie en bodymilk maken.
Recept badolie: meng 90 ml Aromassage® olie met 10 ml emulgator 80. Gebruik per bad 10 tot 15 ml. Gebruik per voetenbad 2 tot 5 ml.
Recept bodymilk: 150 ml neutrale bodymilk + 15 ml Aromassage® olie.
Deze Aromassage serie is 100% natuurlijk. Er zijn dus geen minerale oliën, synthetische stoffen, kleurstoffen of andere kunstmatige toevoegingen gebruikt. De verschillende combinaties van natuurlijke vette plant oliën en essentiële oliën zorgen voor pure planten power.