A. Vogel

Toon filters

Resultaat 1–16 van de 98 resultaten wordt getoond

Het merk A. Vogel

“De natuur was mijn beste leerschool.”

Alfred Vogel was de Zwitserse pionier op het gebied van natuurlijke gezondheid. Gedurende zijn leven maakte hij zich sterk voor het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen in de gezondheidszorg. Zijn werk heeft bijgedragen aan erkenning voor de onmiskenbare rol die kruidengeneesmiddelen in onze moderne wereld kunnen spelen.

Hij wilde begrijpen hoe planten kunnen worden ingezet als geneesmiddelen.  Hij was gedreven om effectieve geneesmiddelen op basis van kruiden te vinden. Daarom ging hij op ontdekking in de natuur en de wereld in het algemeen.

De 8 principes van Alfred Vogel

 • 1. Natuur en levenskwaliteit

  Echte levenskwaliteit kan worden bereikt door een leven te leiden in optimale harmonie met de natuur. Bewust zijn van de krachten van de natuur is belangrijk.
  Het is een dankbare taak om de mens mogelijkheden te bieden om het streven naar harmonie met de natuur. Hierdoor komen ze tot hun persoonlijke levensdoel.

 • 2. Gezondheid door zorg voor de gezondheid

  Gezondheid en geluk bereiken we door uit voorzorg te handelen. Ieder mens moet bewust en uit vrije wil kiezen voor een natuurlijke en evenwichtige voeding en op de signalen van zijn eigen lichaam letten.
  Bij gezondheid of ziekte gaat het vaak niet om één orgaan, maar is er een duidelijke samenhang met de levenshouding, de leefomstandigheden en de levenswijze.

 • 3. Gezondheid begint bij jezelf

  Wie begrijpt hoe voeding en gezondheid met elkaar verbonden zijn, komt tot het inzicht dat niet de zorginstellingen maar ieder mens zelf verantwoordelijk is voor zijn welzijn.
  “Je moet een arts of therapeut zien als berggids,” zei Alfred Vogel vaak, “hij gaat voorop en wijst de weg, maar die weg moeten wij wel zelf afleggen.”
  De mens moet leren zelf voor zijn gezondheid te zorgen. Het advies van Alfred Vogel luidt: “Volwaardige voeding op overwegend vegetarische, natuurlijke en basenrijke basis en voor een groot deel bestaande uit rauwkost. Dit is al een belangrijke bijdrage aan een duurzaam goede gezondheid en een evenwichtig leven.”

 • 4. Evenwicht als levensprincipe

  Harmonie in jezelf en met anderen is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Waar het om gaat is evenwicht vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen werk en rust, tussen geestelijke en lichamelijke activiteit.
  Gebrek aan evenwicht en harmonie kan allerlei ziekten veroorzaken.

 • 5. Respect en sympathie

  Het naleven van natuurlijke principes vergt meer dan alleen techniek. Daar is een bepaalde houding voor nodig die wordt gekenmerkt door respect en sympathie voor alle levende wezens.
  Als we ons willen afkeren van geweld tegen mensen, dieren of het milieu, dan moeten we leren het leven te respecteren.
  Dieren leed toebrengen voor onderzoeksdoeleinden is wreed en strookt niet met respect voor de natuur.

 • 6. Streven naar gezondheid is een natuurwet

  “Het is nooit te laat om de natuur te steunen in haar streven naar gezondheid, want de wet der natuur gebiedt ons het leven te beschermen.”
  Talloze mensen zijn erin geslaagd om na jarenlang ziek te zijn geweest weer gezond te worden door hun leefwijze radicaal te veranderen en gebruik te maken van natuurlijke geneesmiddelen.
  De natuurlijke holistische geneeskunde gaat niet alleen uit van ziektesymptomen, maar behandelt de diepere oorzaken.

 • 7. Het holistische principe

  “Elke plant vormt in zichzelf een compleet product, een recept waaraan intelligentie, een vooruitziende blik en slimme planning ten grondslag liggen. Als we dit doelmatig samengestelde geheel in onderdelen splitsen, ontstaat het risico dat de plant zijn waarde verliest.”
  Alle inhoudsstoffen van planten, al dan niet als werkzaam aangegeven, hebben hun eigen betekenis en functie. Ze vullen elkaar aan en zijn effectief als geheel. Het is belangrijk om gezonde zaden te zaaien en te laten groeien in een gezonde bodem, zonder gebruik van pesticiden, en om de planten omzichtig en zonder gebruik van giftige of milieuschadelijke hulpstoffen te verwerken tot het geneesmiddel. Deze middelen moeten, waar mogelijk en zinvol, gemaakt worden van verse planten.

 • 8. De kracht van liefde

  “Laat u bij alles wat u doet leiden door liefde. Liefde is de grootste kracht in het universum.”

  algemene informatie:

  A. Vogel: Natuurlijke gezondheidszorg voor een beter welzijn

  A. Vogel is een bekend merk dat zich richt op natuurlijke gezondheidszorg en het bevorderen van het welzijn van mensen. Het merk is vernoemd naar de Zwitserse pionier in de natuurgeneeskunde, Alfred Vogel, die een sterke visie had op het belang van natuurlijke remedies en een holistische benadering van gezondheid.

  Het merk A. Vogel heeft een breed scala aan producten die gebaseerd zijn op de principes van de natuurgeneeskunde en de kracht van de natuurlijke ingrediënten. Het assortiment omvat producten voor verschillende gezondheidsproblemen, variërend van spijsverteringsstoornissen en huidproblemen tot stress en slaapstoornissen.

  Wat A. Vogel onderscheidt, is de nadruk op het gebruik van verse, biologisch geteelde planten en kruiden als basis voor hun producten. Het merk hecht veel waarde aan duurzaamheid en respect voor de natuurlijke omgeving. Daarom worden de planten op gecontroleerde en ecologische wijze gekweekt in de eigen tuinen van het bedrijf of in samenwerking met geselecteerde boeren.

  Een belangrijk kenmerk van A. Vogel-producten is de unieke productiemethode die ervoor zorgt dat de werkzame stoffen van de planten behouden blijven. De planten worden vers verwerkt en de extractiemethode is zorgvuldig ontwikkeld om de optimale hoeveelheid actieve bestanddelen te behouden. Dit zorgt ervoor dat de producten van A. Vogel de hoogste kwaliteit en werkzaamheid hebben.

  Het merk streeft ernaar om mensen bewust te maken van hun eigen gezondheid en hen te voorzien van natuurlijke oplossingen om hun welzijn te verbeteren. A. Vogel moedigt een holistische benadering van gezondheid aan, waarbij rekening wordt gehouden met de lichamelijke, emotionele en spirituele aspecten van het individu.

  Naast producten voor algemeen welzijn en specifieke gezondheidsproblemen, biedt A. Vogel ook voedingssupplementen, natuurlijke huidverzorgingsproducten en zelfs gezonde voedingsmiddelen. Het merk streeft naar een complete benadering van gezondheid en biedt producten die passen bij een natuurlijke en gezonde levensstijl.

  Het is belangrijk op te merken dat A. Vogel-producten bedoeld zijn als aanvulling op een gezonde levensstijl en geen vervanging zijn voor medisch advies of behandeling. Het wordt altijd aanbevolen om een zorgverlener te raadplegen voordat je nieuwe producten gebruikt, vooral als je al onder medische behandeling bent.

  A. Vogel is een vertrouwd merk dat bekend staat om zijn inzet voor natuurlijke gezondheidszorg en het bevorderen van het welzijn van mensen. Met hun focus op verse, biologische ingrediënten.