Berthelsen

Toon filters

Toont alle 8 resultaten

Berthelsen
Het merk Berthelsen wordt geproduceerd door Novo Nordisk en is een Deens multinational farmaceutisch bedrijf met het hoofdkantoor in Bagsværd, Denemarken met productiefaciliteiten in acht landen en filialen of kantoren in 5 landen.
Novo Nordisk wordt gecontroleerd door meerderheidsaandeelhouder Novo Holdings A/S, die ongeveer 25% van zijn aandelen en een supermeerderheid (45%) van zijn stemgerechtigde aandelen bezit.

Novo Nordisk produceert en verkoopt farmaceutische producten en diensten, met name medicijnen en apparaten voor diabeteszorg. Novo Nordisk is ook betrokken bij hemostasebeheer, groeihormoontherapie en hormoonvervangingstherapie. Het bedrijf maakt verschillende medicijnen onder verschillende merknamen, waaronder Levemir, Tresiba, NovoLog, Novolin R, NovoSeven, NovoEight en Victoza.

Novo Nordisk heeft wereldwijd meer dan 45.000 mensen in dienst en verkoopt zijn producten in 180 landen. Het bedrijf werd in 1989 opgericht door een fusie van twee Deense bedrijven die dateren uit de jaren 1920. Het Novo Nordisk-logo is de Apis-stier, een van de heilige dieren van het oude Egypte.

Novo Nordisk is een volwaardig lid van de European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA).

Het bedrijf werd door Fortune gerangschikt als 25e van de 100 beste bedrijven om voor te werken in 2010 en 72e in 2014. In januari 2012 werd Novo Nordisk door het zakenblad Corporate Knights uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld, terwijl spin-off Novozymes als vierde werd genoemd.