GO Gemmo Oplossingen

Toon filters

Resultaat 1–16 van de 75 resultaten wordt getoond

Go Gemmo Oplossingen
Het woord gemmo komt van het Latijnse woord gemma wat ‘knop’ betekent.
De therapie met Gemmo Oplossingen is een soort fytotherapie, gegrond op samenstellingen van ‘embryonale’ weefsels van planten, die zich in een stadium van snelle groei of celdeling bevinden, namelijk in de knoppen van de plant.
Deze vorm van therapie wordt ook wel fyto-embryotherapie genoemd.

De oorsprong van de therapie met Gemmo Oplossingen
Deze therapie is ongeveer 50 jaar oud. De geestelijke vader van deze therapievorm is een arts uit België met de naam Henry Pol (1918-1988). Een andere gerenommeerde naam binnen de gemmotherapie is Max Tétau die zich oorspronkelijk vooral met homeopathie bezig hield.
Hij heeft, samen met dr. C bergeret, veel klinisch onderzoek uitgevoerd naar de toepassingen van gemmotherapie.
Max Tétau nam echter het initiatief bij het uitvoeren van de klinische onderzoeken.
Als apotheker, was hij zich terdege bewust van de mogelijkheid tot (ongewenste) interacties bij het gebruik van kruiden.
Vele heesters en bomen die hij gebruikte, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse reuzenboom, de esdoorn, de haagbeuk, de wollige sneeuwbal en de liguster waren namelijk nog nooit als medicinaal kruid toegepast.
De bijzondere toepassingsmogelijkheden en specifieke eigenschappen van de verschillende middelen, die afwijken van de gangbare homeopathisch geneesmiddelen en kruiden, maken de gemmotherapie tot een welkome aanvulling en tevens verrijking binnen de alternatieve en complementaire behandelingen.

Wat is het verschil tussen gemmotherapie en fytotherapie?
Het belangrijkste verschil tussen bovenstaande therapieën zijn de bereiding en de gebruikte delen van de plant.
Voor de bereiding van de diverse middelen worden alleen verse delen van de plant gebruikt die volop in de groeifase verkeren: de zogenaamde knoppen van de plant.
Deze plantendelen of knoppen onderscheiden zich door hun sterke biologische activiteit.
Omdat knoppen zich in een fase bevinden van snelle en actieve celdeling zijn ze rijk aan fytotherapeutische verbindingen die juist weinig meer terug te vinden zijn in de al uitgegroeide plantendelen zoals wortels, bladeren en takken.
Deze rijke fytotherapeutische verbindingen zijn bijvoorbeeld abscisinezuur, auxine, cytokinen, gibberelline en ethyleen. Daarnaast zijn de knoppen rijk aan vitaminen, enzymen, aminozuren, mineralen en nucleïnezuren.
De bereiding of het extraheren van de preparaten is een proces van tenminste 3 weken. Dit proces verloopt geheel overeenkomstig het Franse Farmacopee uit 1965.
Het extractiemiddel bestaat uit een mengsel van alcohol en glycerine en de verhoudingen tussen de planten en het extractiemengsel is altijd 1 op 20.
Na de periode van extractie worden de knoppen van de plant (planten) uitgeperst onder zeer hoge druk en daarna ook nog gefilterd.
Het uiteindelijke resultaat is een zogenaamd ‘glycerinemaceraat’ met een zo absoluut mogelijk extract van de authentieke en unieke complexe samenstelling van de knoppen van de gebruikte plant of planten.
Het zeer geconcentreerde maceraat wordt 1 op 10 verdund en vervolgens gemengd met glycerol (50%), alcohol (30%) en water (20%).
Een verdunning lijkt negatief maar door de klinische onderzoeken van Max Tétau werd aangetoond dat exact deze verdunning garant staat voor een constante en maximale werkzaamheid.
Het mengsel van glycerine met alcohol functioneert als optimale draagstoffen voor werkzame stoffen uit de knoppen van de plant.

Ontgifting
Gemmotherapie wordt vaak toegepast bij het ontgiften van ons systeem. Specifieke gemmo oplossingen helpen het systeem en het organisme bij het elimineren van schadelijke stoffen die aanwezig zijn in het lichaam of juist door de behandeling zijn vrijgekomen.
De zuivering, die doorgaat tot op het niveau van de cel,  helpt, via een energetisch mechanisme de lichaamseigen detox organen in hun functioneren.
Gemmo oplossingen hebben zelfs de capaciteit om blokkades, die zich in uitscheidingsorganen bevinden, op te heffen.
De reiniging en zuivering werkt altijd van binnenuit naar buiten. De schadelijke stoffen worden naar het uitscheidingsorgaan gevoerd en dan op een natuurlijke weg naar buiten afgevoerd.
De reiniging vindt niet alleen plaats in de weefsels of organen maar ook in de meest bekende lichaamsvochten zoals lymfe en bloed en zelfs de zenuwen.
Gemmotherapie en Gemmo Oplossingen zijn juist in het bijzonder geschikt om de lichaamseigen reinigingsorganen te deblokkeren en te voorkomen dat het ontgiftingssysteem vastloopt of overladen wordt.
Gemmotherapie draagt zorg voor een lichaamsvriendelijke detoxificatie maar toch zelfs doordringt op celniveau.
De detoxificatie werkt in op zowel de primaire (lever, nieren, gal en darmen) als de secundaire (slijmvliezen, huid, bloedvaten en hart) uitscheidingsorganen.

Biologische Teelt
De volledige serie van GO Gemmo Oplossingen is van biologische bereiding en teelt.
Eén van de onderdelen hiervan is door het gebruik van bestrijdingsmiddelen te voorkomen. Dit is mogelijk door het kiezen van sterke, resistente rassen en door de zogenaamde vruchtwisseling: de nodige gewassen worden wisselend geteeld op dezelfde landbouwgrond en de weerstand van de plant wordt verbeterd door overbemesting te vermijden.
Indien nodig passen de biologische telers natuurlijke bestrijdingsmiddelen toe.
Onkruid wordt voornamelijk met de hand of met een machine verwijderd.

Het profijt van het werken met GO Gemmo Oplossingen en Gemmotherapie
Een behandeling met gemmotherapie biedt belangrijke voordelen:
Als eerste het gebruiksgemak. Gemmo Oplossingen worden altijd vloeibaar en dus in druppelvorm aangeboden waardoor eventuele slikproblemen worden voorkomen.
Het doseren kan bijzonder nauwgezet en persoonlijk worden toegepast van 3 maal 100 druppels tot 3 maal 30 druppels.
Door de dosering geleidelijk te verhogen of af te bouwen worden heftige reacties voorkomen.
GO Gemmo Oplossingen zijn zeer gebruiksvriendelijk, ook voor kinderen vanwege de aangename smaak.