MNZ Manuka New Zealand Honing

Toon filters

Resultaat 1–16 van de 21 resultaten wordt getoond

MNZ Manuka New Zealand Honing
MNZ Manuka Nieuw-Zeeland is de leidende handelsnaam op het terrein van monoflorale Manuka honing.
MNZ Manuka New Zealand bedient zich van het wetenschappelijk aangetoonde MGO schakeringsstelsel voor de monoflorale Manuka honing. Het stelsel begint bij MGO 35 plus en breidt zich uit tot maar liefst MGO 1000 plus.
Manuka New Zealand richt zich continue op de jongste wetenschappelijke onderzoeken om hiermee inzicht en grip te krijgen op deze unieke en complexe zuivere Manuka honing.
Bij Manuka New Zealand draait het om bevlogenheid voor Moeder Natuur en het achterhalen en maar dan ook weer delen van de wonderlijke natuur met betrekking tot de monoflorale Manuka honing.

Wat onderscheidt de monoflorale Manuka honing van andere honingsoorten?
Er is geen andere honing die zo intensief wetenschappelijk onderzocht is. Door dit wetenschappelijk onderzoek heeft het de erkenning gekregen die het verdient. Deze erkenning is ontstaan door de unieke natuurlijke kenmerken of eigenschappen. Alleen wanneer Manuka-boom bloeit is het mogelijk om deze zeldzame honing te winnen. Met het feit dit maar enkele weken per jaar is wordt de zeldzaamheid vanzelf aangetoond.
Vanuit de Manuka nectar wordt logischerwijs de Manuka honing gewonnen die biochemische structuren bevat die in geen enkel honing te vinden is.

Manuka Boom of leptospermum scoparium.
Het is niet helemaal duidelijk of we nu over een boom of struik moeten spreken maar deze boom of struik is zeer sterk en veerkrachtig en wordt sinds mensenheugenis oorspronkelijk alleen in Nieuw-Zeeland aangetroffen. De inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, de Maori, hebben altijd gebruik gemaakt van deze boom

Wat betekent MGO Plus?
MGO is de afkorting van Methylglyoxal. Een moeilijk woord wat gebruikt wordt als wetenschappelijke maatstaf om de kracht van de Manuka honing weer te geven.
De Technische Universiteit van Dresden heeft deze wetenschappelijk maatstaf ontwikkeld. Manuka New Zealand werkt met deze wetenschappelijk maatstaf. Alle honing wordt op wetenschappelijk niveau naar MGO waarde getest door Manuka New Zealand.
Als een honing een waarde heeft van MGO 250 Plus dan betekent het dat deze honing tenminste  250 mg Methylglyoxal per kilogram honing bevat.
Methylglyoxal komt van nature voor in Manuka honing. Dit was niet gelijk vanaf het begin duidelijk.
Jaren intensief wetenschappelijk onderzoek heeft opgeleverd dat het mysterieuze fytonutriënt van Manuka honing MGO is.

Kwaliteit van de MNZ Manuka New Zealand gegarandeerd door Kwaliteitsborgings-document.
Het kwaliteitsborgings-document van Manuka New Zealand honing staat garant voor het feit dat alle honing traceerbaar is naar de oorspronkelijke imker. De honing wordt consequent gecontroleerd op zuiverheid en kwaliteit. De honing bevat de natuurlijke hoeveelheid MGO. Puur natuur!
De honing wordt geproduceerd, verwerkt en verpakt in Nieuw-Zeeland.

Producten die terug te brengen zijn op Manuka honing.
MNZ Manuka New Zealand ontwikkeld ook producten waarbij Manuka honing het werkzame ingrediënt is.
Als eerste werden de Manuka honing pastilles ontwikkeld. Hiernaast bestaan nu ook Manuka Honing Pastilles met Gember en Manuka Honing Pastilles met Propolis.
Een super gezonde en verzachtende siroop ter verhoging van de weerstand en in tijden van verminderde weerstand is de ManukAid Honing Siroop.
Zelfs zeep met een MGO waarde van meer dan 100 werkt verzachtend en helend.
Laatst is een prachtige tandpasta (MGO waarde 550 Plus!) met honing en propolis ontwikkeld.

Last but not least: de Manuka Honing zelf:
Manuka Honing 30 Plus
Manuka Honing 100 Plus
Manuka Honing 250 Plus
Manuka Honing 400 Plus
Manuka Honing 550 Plus
Manuka Honing 1000 Plus

Duurzame verpakkingen
Het team van Manuka NZ is voortdurend op zoek naar betere, milieuvriendelijkere verpakkingsoplossingen voor de kostbare Manuka-honingproducten.
Manuka Nieuw-Zeeland is zich ervan bewust dat plastic recycling een probleem is en we moeten samen de problemen aanpakken.
MNZ Manuka New Zealand gebruikt PET verpakkingen geschikt voor voeding (BPA-vrij), dat 46% minder broeikasgassen en 55% minder  energie verbruikt dan in vergelijking met een glazen pot.
Onze lichtgewicht milieuvriendelijke PET-potten verminderen ook de CO2 uitstoot wanneer ze over de hele wereld worden verzonden vanwege het lagere gewicht in vergelijking met glazen potten.
Alle PET verpakkingen van Manuka Nieuw Zeeland zijn zelfs 100% recyclebaar en worden met trots gemaak in Nieuw-Zeeland.

MNZ Manuka New Zealand honing: medicinale honing.
In verband met de wetgeving met betrekking tot claims op voeding of voedingssupplementen mogen wij hier niet vermelden waarvoor deze bijzonder honing kan worden ingezet. U kunt wel telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord!