NutraMedix

Toon filters

Resultaat 1–16 van de 63 resultaten wordt getoond

Tim en Bertha Eaton zijn de oprichters van het bedrijf NutraMedix dat sinds 1993 bestaat.
Van jongs af aan wilde Tim al vliegen. Rond zijn twintigste gaf hij zich op als vrijwilliger bij een zendingsgenootschap dat zich via de luchtvaart uitstrekt naar onbereikbare gebieden in landen zoals de Bahama’s, Haïti en de Dominicaanse Republiek.
Midden jaren tachtig vloog hij naar afgelegen gebieden in Peru. Met dit prachtige werk kon hij God dienen waardoor hij zichzelf als de gelukkigste man op aarde zag.
Bertha was zelfs geboren in een familie van piloten. Haar vader had een record op zijn naam staan van langste vliegtijd binnen de Peruaanse luchtmacht.
Toen Tim en Bertha elkaar ontmoeten, sloeg de vonk over. Ze werden verliefd op elkaar en stelden zich een toekomst voor ogen vol van avontuur, het vormen van en gezin en het dienen van hun hemelse Vader.

Zoals alle piloten uiteindelijk moeten landen, zagen Tim en Bertha Eaton dat het uitzicht van boven niet altijd hetzelfde was als dat wat zij op de grond zagen.
Op de plekken waar maar weinig mensen komen, waren Tim en Bertha werden zij zich pijnlijk bewust van twee verschillende ‘werelden’.
Aan de ene kant zagen ze enorme armoede, ondervoeding en gebrek aan goed onderwijs.
Aan de andere kant ontmoeten ze een inheemse bevolking met een rijke traditie en kennis van eeuwenoude geneeskunde door middel van het gebruik van de natuur.

Na verloop van tijd ervoeren zij uit eigen ervaring hoe God krachtige natuurlijke remedies aanbood aan mensen die geen geld hadden voor reguliere geneeskunde.

In het begin van de jaren negentig verhuisde het pasgetrouwde stel naar Florida en brachten de opgedane kennis uit Zuid-Amerika met zich mee. Ze hadden overduidelijk voor zich hoe ze met deze kennis zouden omgaan: goede rentmeesters zijn van dat wat God hen had geleerd.

In het begin ontwikkelde en bood NutraMedix de natuurlijke geneesmiddelen uit Peru aan Amerikaanse publiek aan om vervolgens de winst te gebruiken om projecten te financieren die volledig in het teken stonden van de lichamelijke en geestelijke behoeften van het volk van Peru.
Er ontstond een bijzondere ‘vicieuze cirkel’ tussen de twee Amerika’s.
Tim en Bertha Eaton wisten nog niet de helft van wat NutraMedix zou gaan betekenen.

Op dit moment biedt NutraMedix meer dan 40 verschillende natuurlijke middelen aan en financiert het bedrijf projecten op maar liefst 6 verschillende continenten.
De bedoeling achter alles wat de Eatons doen wordt verwoord door een krachtig Bijbelvers:
Jeremia 30:17: “Ik zal u uw gezondheid teruggeven en uw wonden genezen”, zegt de HEER.

NutraMedix beziet het maken van hun producten met een holistische visie: het gaat om het welzijn van de mens op medisch, sociaal, economisch, geestelijk en ecologisch gebied.

NutraMedix kiest voor kwalitatief hoogwaardige kruiden en testen deze vervolgens op hun veiligheid en natuurlijk hun werkzaamheid. Er worden eerlijke lonen betaald om de lokale economieën te ondersteunen en de sociale en culture tradities van de bevolking worden gerespecteerd.
Het herstel van het land wordt ondersteunt en de biodiversiteit wordt beschermd.

NutraMedix is in Zuid-Amerika niet om alleen maar te profiteren. De mensen onder leiding van de Eatons, zijn er om in nederigheid te luisteren, onbaatzuchtig te leren en gewillig samen te werken met de inheemse bevolking.
De geneeskrachtige kruiden worden gezien als geschenken van de Schepper Die we willen eren tijdens elke stap van het groeiproces.
Duurzaam groeien, oogsten, drogen en verwerken gaan hand in hand samen met investeringen in klinische studies bij grote onderzoeksinstellingen over de gehele wereld.
Er is kracht in dit holistische en heilzame proces: het is een door God gegeven, tastbaar en meetbaar proces geworden.
Tim en Bertha Eaton hopen persoonlijk dat dit ervaren wordt bij het gebruik van de producten van NutraMedix.
Wereldwijd wordt tenminste 50% van de winst van het bedrijf teruggegeven om tegemoet te komen aan de lichamelijke en geestelijke behoeften van mensen over de hele wereld.
Dit is zo geweest sinds het bescheiden begin in het jaar 1993.