Oligo RP Supplements

Toon filters

Toont alle 11 resultaten

Oligo therapie
Oligo therapie werd rond 1930 ontwikkeld door de Franse arts drs. Jacques Ménétrier. Volgens Ménétrier is de werkelijke oorzaak van aandoeningen al veel verder terug in de tijd ontstaan en beginnen deze door een verstoring van stofwisselingsprocessen op celniveau.
Oligo therapie omvat de behandeling met mineralen die slechts in zeer kleine hoeveelheden in ons lichaam voorkomen. Deze mineralen reguleren enzymen
(katalysatoren) die op hun beurt bepaalde stofwisselingsprocessen in ons lichaam reguleren.

‘Oligo’ komt uit het Grieks en betekent ‘weinig/klein’. ‘Oligo therapie’ betekent dan ook ‘therapie van de kleine hoeveelheden’. Bij oligo therapie worden zeer kleine hoeveelheden spoorelementen gegeven, die het lichaam in staat stellen om verstoorde stofwisselingsfuncties te normaliseren.

Unieke therapie
Er is bijna geen andere complementaire therapie die de regulatieprocessen van het organisme zo diepgaand normaliseert als oligotherapie.
Het is een uniek behandelingsconcept, dat het fundament vormt voor
alle andere therapievormen, waaronder orthomoleculaire- en fytotherapie.
Ondanks het gebruik van spoorelementen en plantextracten, verschilt de oligo therapie essentieel van deze twee therapievormen.
Oligo therapie is namelijk een specifieke spoorelemententherapie die enzymreacties mogelijk maakt en de cellulaire stofwisseling reguleert.
Dit is het Basis Bio Regulatie Systeem (BBRS).
Door de regulering hiervan worden diverse biochemische subfuncties weer op gang gebracht, waardoor heilzame stoffen zoals vitaminen en mineralen uit de orthomoleculaire therapie en plantstoffen uit fytotherapie juist beter opgenomen kunnen worden. Ook andere therapievormen zijn effectiever in
combinatie met oligotherapie, door een grotere ontvankelijkheid van het systeem.

Werking
Veel studies hebben aangetoond dat het voor de fysiologische effecten van mineralen en spoorelementen vaak niet zo belangrijk is om grote hoeveelheden in te nemen. Het is belangrijk dat de ingenomen elementen door de lichaamscellen goed verwerkt kunnen worden. De oligo supplementen zijn een combinatie van spoorelementen en plantextracten en worden direct via het mondslijmvlies in het lichaam opgenomen. Zo wordt de lange weg via de darmen vermeden en kunnen verstoorde enzymreacties weer snel in goede banen worden geleid. De stofwisselingsprocessen krijgen daardoor weer hun natuurlijke verloop waardoor de patiënt zich beter gaat voelen.
De unieke herstellende eigenschappen van de plant en de regulerende functies van de oligo-elementen op celstofwisselingsniveau hebben samen een krachtig synergetisch effect.
Door haar efficiënte werking verkort oligotherapie de therapietijd aanzienlijk.