Pharma Nord

Toon filters

Resultaat 1–16 van de 49 resultaten wordt getoond

Pharma Nord: Deens geproduceerd
Alle productie van de producten van Pharma Nord vindt plaats in Vojens in het zuiden van Jutland. Dus als we Danish Produced zeggen, dan menen we dat. Het gaat er niet om dat we kant-en-klare capsules en tabletten van leveranciers in andere landen ontvangen en ze gewoon in dozen verpakken. Alle producten worden helemaal opnieuw vervaardigd door Deense werknemers, rekening houdend met de Deense wetgeving en gecontroleerd door de Deense autoriteiten.

Supplementen van topkwaliteit
Alle productiefaciliteiten en vaste procedures van Pharma Nord voldoen aan de eisen voor zowel GMP (farmaceutica) als HACCP (voedingssupplementen). Dit komt omdat dezelfde productiemedewerkers zowel medicijnen als voedingssupplementen maken. Daarom zijn ze allemaal getraind om altijd dezelfde procedures te volgen met de kwaliteits-, hygiëne- en documentatievereisten die erbij horen, ongeacht welk product ze aan het produceren zijn. Op deze manier vermijden werknemers dat ze moeten beslissen welke standaard ze van productie tot productie gebruiken, maar kunnen ze alleen de enige standaard gebruiken die ze kennen – namelijk de hoogste.

Grondstoffeninventaris
In het grondstoffenmagazijn ontvangen we alle onderdelen die nodig zijn om de eindproducten te maken: verpakkingen, hulpstoffen en actieve ingrediënten voor tablet- en capsuleproductie.
Pharma Nord gebruikt alleen grondstoffen van leveranciers die aan onze hoge kwaliteitseisen kunnen voldoen. Elke grondstof heeft een specificatie die strikt moet worden nageleefd. Dit geldt niet alleen voor werkzame stoffen, maar ook voor vulstoffen en verpakkingen. De kwaliteitsborger van Pharma Nord inspecteert persoonlijk de productiefaciliteiten van alle leveranciers die actieve grondstoffen van farmaceutische standaard leveren.

Volledige traceerbaarheid
Alle grondstoffen worden geregistreerd en voorzien van unieke batchnummers zodat ze gedurende het hele productieproces gevolgd kunnen worden.

Quarantaine
Alle grondstoffen en verpakkingsmaterialen worden direct na ontvangst in quarantaine geplaatst. Dit is om ervoor te zorgen dat alleen goederen worden gebruikt die voldoen aan de opgegeven specificatie. Pas als ze worden gecontroleerd en vrijgegeven, kunnen ze in productie worden gebruikt. Als het artikel niet aan de specificaties voldoet, wordt het geretourneerd of vernietigd.

Eigen Laboratorium
Hier in het laboratorium van Pharma Nord worden veel van de analyses uitgevoerd die zullen plaatsvinden in verband met de productie van voedingssupplementen en geneesmiddelen. Hoewel we veel vertrouwen hebben in onze jarenlange grondstofleveranciers, voeren we altijd onze eigen analyse uit van de grondstoffen die ons worden toegestuurd. Bovendien worden er continu monsters genomen tijdens het productieproces, dat wordt onderzocht, net zoals ook de eindproducten worden geanalyseerd. Bepaalde analyses waarvoor speciale gespecialiseerde apparatuur nodig is, worden uitgevoerd door geaccrediteerde externe laboratoria.

Strenge eisen
Zowel voedingssupplementen als geneesmiddelen worden onderzocht op basis van een duidelijk omschreven plan. Onder andere capsules en tabletten worden getest om binnen een bepaald tijdsinterval op te lossen, zodat de werkzame stoffen kunnen worden vrijgegeven en opgenomen in het lichaam. Bovendien wordt gecontroleerd of de grootte en het gewicht voldoen aan de vereisten van de specificatie. Alle kant-en-klare voedingssupplementen worden ten minste eenmaal per jaar steekproefsgewijs geanalyseerd, terwijl elke productie (partij) van geneesmiddelen wordt gecontroleerd om aan te tonen dat aan de eisen van het productdossier is voldaan.

Duurzaamheidstest
Alle geneesmiddelen en geselecteerde supplementen ondergaan een houdbaarheidstest om ervoor te zorgen dat de werkzame stoffen aan het einde van het product nog steeds de juiste sterkte hebben. Deze test wordt uitgevoerd in speciale klimaatkasten met ingestelde temperatuur en vochtigheid. Op deze manier kunnen we documenteren dat onze producten de kwaliteit stabiel houden gedurende de houdbaarheidsperiode.