Sana Neuro RP Supplements

Toon filters

Toont alle 3 resultaten

Sana Neuro voor optimale neurotransmissie.
De Sana Neuro serie is gebaseerd op kennis over de verschillende neurotransmitters en hun werkingsmechanismen. De supplementen helpen de inhibitorische en excitatorische systemen te reguleren en duurzaam te stabiliseren.
Hiervoor zijn recepturen samengesteld, die op basis van natuurlijke ingrediënten (aminozuren, planten, vitaminen en mineralen) de neurotransmittersystemen optimaal verzorgen en aansturen.

Neurotransmitters zijn de boodschapperstoffen van het zenuwstelsel. Er zijn op dit moment meer dan 100 verschillende neurotransmitters bekend.
Zij zijn binnen het lichaam belangrijk voor bijvoorbeeld affectie, bewegingen, cognitie, concentratie, emotie, honger, impulsen, leren motivatie, pijn, seksualiteit, stemming, stresscompensatie, stresstolerantie en temperatuurregeling.
Zonder een evenwichtig neurotransmittersysteem is een gezond en tevreden leven niet mogelijk.
Een gezond neurotransmittersysteem is afhankelijk van evenwichtige inhibitorische en excitatorische reacties.

– Inhibitorische neurotransmitters (serotonine, GABA, glycine) remmen en verminderen de mogelijkheid van een signaaloverdracht.
– Excitatorische neurotransmitters (dopamine, noradrenaline, adrenaline, glutamaat en histamine) stimuleren en laten neuronale signalen door.

Deze tweedeling waarborgt dat belangrijke en sterke signalen hun doel bereiken en minder belangrijke signalen worden genegeerd.
Als dit systeem overbelast raakt, kunnen neurovegetatieve storingen ontstaan, omdat de chronische blootstelling aan de stressoren niet toereikend kan worden gecompenseerd.