Omega Visolieën

Toon filters

Resultaat 1–16 van de 28 resultaten wordt getoond

 
Omega-3 capsules bevatten meervoudig onverzadigde omega-3-vetzuren uit visolie. Meervoudig onverzadigde vetzuren worden onderverdeeld in omega-3-vetzuren (vetzuren afgeleid van alfalinoleenzuur) en omega-6-vetzuren (vetzuren afgeleid van linolzuur). Strikt genomen zijn alleen linolzuur en alfalinoleenzuur essentiële vetzuren, omdat het lichaam de daarvan afgeleide metabolieten zelf kan maken. Omdat dit proces moeizaam kan verlopen, heeft suppletie met metabolieten van deze vetzuren de voorkeur; in het geval van alfalinoleenzuur zijn dit EPA en DHA.
In de twintigste eeuw is in westerse voeding de verhouding tussen omega-6- en omega-3- vetzuren sterk opgeschoven in de richting van omega-6-vetzuren. Dit komt vooral door toename van het gebruik van linolzuurrijke plantaardige oliën en vetten en afname van de visconsumptie. De verhouding tussen omega-6- en omega-3-vetzuren in westerse voeding is ongeveer 20-25 : 1, terwijl een verhouding van ongeveer 5 : 1 wenselijk is. Vanuit de evolutie gezien heeft de mens miljoenen jaren lang omega-6- en omega-3- vetten in een verhouding van (waarschijnlijk) 1:1 geconsumeerd. Veel mensen kunnen als aanvulling op de voeding goed een supplement met omega-3-vetzuren gebruiken.
Omega-3-vetzuren uit vis dragen bij aan de ontwikkeling van de hersenen en bevorderen een gezond zenuwstelsel. Ze zijn goed voor het geheugen en bevorderen een goede gemoedstoestand. De visvetzuren EPA en DHA hebben een gunstige invloed op hart en bloedvaten en ondersteunen de vorming van gezondheidsbevorderende prostaglandines. Ook houden ze de gewrichten soepel. Daarnaast ondersteunen ze de algehele stofwisseling, wat van belang voor de algehele gezondheid en vitaliteit.
Omega-3 capsules bevatten meervoudig onverzadigde omega-3-vetzuren uit visolie. Meervoudig onverzadigde vetzuren worden onderverdeeld in omega-3-vetzuren (vetzuren afgeleid van alfalinoleenzuur) en omega-6-vetzuren (vetzuren afgeleid van linolzuur). Strikt genomen zijn alleen linolzuur en alfalinoleenzuur essentiële vetzuren, omdat het lichaam de daarvan afgeleide metabolieten zelf kan maken. Omdat dit proces moeizaam kan verlopen, heeft suppletie met metabolieten van deze vetzuren de voorkeur; in het geval van alfalinoleenzuur zijn dit EPA en DHA.In de twintigste eeuw is in westerse voeding de verhouding tussen omega-6- en omega-3- vetzuren sterk opgeschoven in de richting van omega-6-vetzuren. Dit komt vooral door toename van het gebruik van linolzuurrijke plantaardige oliën en vetten en afname van de visconsumptie. De verhouding tussen omega-6- en omega-3-vetzuren in westerse voeding is ongeveer 20-25 : 1, terwijl een verhouding van ongeveer 5 : 1 wenselijk is. Vanuit de evolutie gezien heeft de mens miljoenen jaren lang omega-6- en omega-3- vetten in een verhouding van (waarschijnlijk) 1:1 geconsumeerd. Veel mensen kunnen als aanvulling op de voeding goed een supplement met omega-3-vetzuren gebruiken.Omega-3-vetzuren uit vis dragen bij aan de ontwikkeling van de hersenen en bevorderen een gezond zenuwstelsel. Ze zijn goed voor het geheugen en bevorderen een goede gemoedstoestand. De visvetzuren EPA en DHA hebben een gunstige invloed op hart en bloedvaten en ondersteunen de vorming van gezondheidsbevorderende prostaglandines. Ook houden ze de gewrichten soepel. Daarnaast ondersteunen ze de algehele stofwisseling, wat van belang voor de algehele gezondheid en vitaliteit.