Taurine

Toon filters

Toont alle 4 resultaten

Taurine is een van de minder bekende zwavelhoudende aminozuren en kan in het lichaam worden gemaakt uit cysteïne, mits vitamine B6 aanwezig is. Het kent een grote verscheidenheid aan functies, waaronder die van krachtige anti-oxidant, voor de normale werking van de hersenen, het hart, de galblaas, de ogen en de bloedvaten.
Taurine dient als neurotransmitter in de hersenen, stabiliseert celmembranen en vergemakkelijkt het ionentransport van natrium, kalium, calcium en magnesium. Taurine is, na GABA, de belangrijkste remmende neurotransmitter in de hersenen. 
Taurine is een van de minder bekende zwavelhoudende aminozuren en kan in het lichaam worden gemaakt uit cysteïne, mits vitamine B6 aanwezig is. Het kent een grote verscheidenheid aan functies, waaronder die van krachtige anti-oxidant, voor de normale werking van de hersenen, het hart, de galblaas, de ogen en de bloedvaten. Taurine dient als neurotransmitter in de hersenen, stabiliseert celmembranen en vergemakkelijkt het ionentransport van natrium, kalium, calcium en magnesium. Taurine is, na GABA, de belangrijkste remmende neurotransmitter in de hersenen.