Acacia Vezels 300 gram – Nova Vitae

  • Productnummer: 2437NV
  • EAN: 8717473127708

14,95

Toepassing van Nova Vitae Acacia Vezels:

“Wat doen voedingsvezels?
Voedingsvezels zijn stoffen die niet door ons lichaam kunnen worden afgebroken. Ze komen onverteerd in de darmen aan. Vezels leveren dus geen voedingsstoffen, maar hebben wel een aantal nuttige functies voor ons lichaam. Ze dienen als voedingsbron voor (goede) bacteriën die in onze darm leven. Deze bacteriën zitten met name in de dikke darm. Ze zetten voedingsvezels om in nuttige stoffen (fermenteren) die bijvoorbeeld door de cellen in de darmwand als energiebron gebruikt kunnen worden. Een gezonde darmflora is goed voor de darmgezondheid.

Naast het stimuleren van de goede bacteriën, helpen voedingsvezels ook vocht aan te trekken, waardoor de ontlasting soepel blijft. Dit is gunstig voor een goede stoelgang. Er zijn zelfs aanwijzingen dat vezels een positieve invloed hebben op overgewicht, de bloeddruk en het cholesterolgehalte”*.

* Bron: Stichting darmgezondheid

Klinische studies hebben aangetoond dat acacia vezels de groei van gezonde bacteriën in het menselijk spijsverteringskanaal bevorderen. In een klinisch onderzoek leidden doses van 10 gram acacia vezels per dag tot een aanzienlijke toename van Bifidobacteriën en Lactobacillen, en het prebiotisch effect was effectiever dan met dezelfde dosis inuline.

Acaciavezels kunnen ook een rol spelen bij gewichtsbeheersing.
In klinische studies is aangetoond dat acaciavezels de verzadiging bij 5 gram per portie aanzienlijk verbeteren en vervolgens de energie-inname bij de eerste maaltijd drie uur na inname en het hongergevoel gedurende ten minste drie uur na consumptie aanzienlijk verminderen zonder compensatie-effect.
Bij opname in voedingsmiddelen en dranken werden acaciavezels in verband gebracht met verminderde honger en verbeterde verzadiging.

Samenstelling van Nova Vitae Acacia Vezels:
2 grote theelepels vol bevatten:
Acacia vezels 5 gram

Ingrediënten van Nova Vitae Acacia Vezels:
100% acaciavezels.

Gebruik van Nova Vitae Acacia Vezels:
U mengt 2 ruime theelepels door een groot glas water. Indien het mengen niet optimaal verloopt is het beter eerst het glas half te vullen met water en al roerend de acacia vezels toe te voegen.
Het is eenvoudiger om acaciavezels toe te voegen aan uw voeding voor een betere oplossing en een optimale vertering.
Acacia vezels kunnen ook als droge stof toegevoegd worden aan een portie havermout welke daarna gebruikt kunnen worden voor het klaarmaken van uw favoriete havermoutpap.
Zo verrijkt u uw havermoutpap met nog meer vezels!

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding maar kan wel een goede aanvulling zijn.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Acacia Vezels 300 gram – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *