BCAA

Toon filters

Toont alle 5 resultaten

 
BCAA 500 mg bestaat uit drie essentiële aminozuren met een vertakte keten: L-leucine, L-isoleucine en L-valine. De afkorting BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids. De drie aminozuren zijn met name van belang voor het goed functioneren van het immuunsysteem, zenuwstelsel en spierstelsel.
BCAA’s zijn goed voor de verzorging van zwaarbelaste spieren. BCAA’s zijn een structureel bestanddeel van spierweefsel; ze maken zo’n 30% van het eiwit in spierweefsel. Tevens ondersteunen ze de energiestofwisseling in spieren. BCAA’s fungeren als stikstofdonor voor de productie van aminozuren die nodig zijn voor groei en herstel van spierweefsel. Daarnaast zijn BCAA’s als bouwstof voor immunoglobulinen essentieel voor het afweersysteem. Tenslotte kunnen BCAA’s fungeren als energiebron voor het zenuwstelsel, vooral als er sprake is van geestelijke druk en inspanning.
BCAA bestaat uit drie essentiële aminozuren met een vertakte keten: L-leucine, L-isoleucine en L-valine. De afkorting BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids. De drie aminozuren zijn met name van belang voor het goed functioneren van het immuunsysteem, zenuwstelsel en spierstelsel.BCAA’s zijn goed voor de verzorging van zwaarbelaste spieren. BCAA’s zijn een structureel bestanddeel van spierweefsel; ze maken zo’n 30% van het eiwit in spierweefsel. Tevens ondersteunen ze de energiestofwisseling in spieren. BCAA’s fungeren als stikstofdonor voor de productie van aminozuren die nodig zijn voor groei en herstel van spierweefsel. Daarnaast zijn BCAA’s als bouwstof voor immunoglobulinen essentieel voor het afweersysteem. Tenslotte kunnen BCAA’s fungeren als energiebron voor het zenuwstelsel, vooral als er sprake is van geestelijke druk en inspanning.