Beta Glucaan Strong 90 capsules – Nova Vitae

  • Productnummer: 2466NV
  • EAN: 8717473128439

42,95

Toepassing van Nova Vitae Beta Glucaan Strong:

Bèta-glucanen zijn een type complexe koolhydraten (polysachariden) die voorkomen in de celwanden van bacteriën, schimmels, gisten, algen en enkele granen, zoals haver en gerst. Ze hebben verschillende biologische functies en zijn het meest bekend om hun immunomodulerende eigenschappen, wat betekent dat ze het immuunsysteem kunnen beïnvloeden.

Bèta-glucanen kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld, maar ze worden meestal geclassificeerd op basis van hun structuur. Er zijn verschillende soorten bèta-glucanen, waaronder bèta-1,3/1,4-glucanen en bèta-1,6-glucanen. De structuur van bèta-glucanen bepaalt hun biologische activiteit en effecten in het lichaam.

Bèta-glucanen kunnen op natuurlijke wijze worden gewonnen uit Saccharomyces cerevisiae, een veelvoorkomende gistsoort die wordt gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder de productie van brood, bier en wijn. Hier volgt een algemene beschrijving van het proces om bèta-glucanen uit Saccharomyces cerevisiae te winnen:

  1. Kweek van de gist: Saccharomyces cerevisiae wordt gekweekt in een geschikte voedingsoplossing of groeimedium, waarin de gist zich vermenigvuldigt en gedijt.
  2. Oogst van de gist: Nadat de gist is gegroeid tot een bepaalde dichtheid, wordt deze geoogst. Dit kan worden gedaan door de cultuur te centrifugeren of te filtreren om de gistcellen te scheiden van het groeimedium.
  3. Celwandscheiding: Na het oogsten worden de gistcellen onderworpen aan verschillende stappen om de celwanden te isoleren. Dit omvat meestal het verwijderen van de inwendige cel inhoud, zoals eiwitten en nucleïnezuren, en het behouden van de celwanden, die rijk zijn aan bèta-glucanen.
  4. Opwerking: De geïsoleerde gistcelwanden worden verder verwerkt en gereinigd om de bèta-glucanen te extraheren en zuiveren. Dit omvat vaak het gebruik van enzymen en chemische behandelingen om onzuiverheden te verwijderen.
  5. Drogen en malen: De gezuiverde bèta-glucanen worden gedroogd en vervolgens gemalen tot een fijn poeder. Dit poeder kan worden gebruikt als ingrediënt in voedingssupplementen, voedingsmiddelen of andere toepassingen.

Samenstelling van Nova Vitae Beta Glucaan Strong:
Elke capsule bevat:
Beta 1,3 / 1,6 D glucaan 250 mg
op natuurlijke wijze gewonnen uit Saccharomyces cerevisiae.

Ingrediënten van Nova Vitae Beta Glucaan Strong:
Beta glucaan, cellulose (capsule), plantaardig magnesiumstearaat, rijstpoeder en silica.

Dit product is gegarandeerd vrij van gluten, tarwe, melk, lactose, soja, kunstmatige kleur-, smaak-, zoetstoffen en conserveringsmiddelen. 

Gebruik van Nova Vitae Beta Glucaan Strong:
Volwassenen gebruiken als voedingssupplement dagelijks 2 capsules bij voorkeur bij de maaltijd tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn erg belangrijk. Een supplement van Nova Vitae is daarom geen vervanging van een gevarieerde voeding of een evenwichtige levensstijl maar kan wel een goede aanvulling zijn.

Voor het hele assortiment van Nova Vitae gaat u naar de merkpagina van Nova Vitae  op onze website.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Beta Glucaan Strong 90 capsules – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *