Boswellia-AF 60 capsules – Vitals

  • Productnummer: 911690
  • EAN: 8716717003594

29,95

Toepassing van Boswellia-AF met ApresFlex 60 capsules Vitals:

Wat is Boswellia?
Boswellia verwijst naar de gedroogde (gom)hars van de tropische wierookboom Boswellia serrata.
De hars (stroperige vloeistof) komt vrij uit de boomstam als de schors op natuurlijke wijze beschadigd raakt of door de mens ingesneden wordt.
Boswellia wordt een ‘gomhars’ genoemd omdat deze zowel wateroplosbare (gom) als alcohol oplosbare (hars) componenten bevat.
Boswellia wordt traditioneel gezien al duizenden jaren gebruikt als krachtig, natuurlijk middel onder andere voor de gewrichten, luchtwegen en het maag-darmkanaal.
Ook is Boswellia (als extract) al decennia populair en veelbelovend als voedingssupplement.
Het zijn de boswelliazuren die worden beschouwd als de belangrijkste actieve stoffen, waarvan acetyl-11-keto-β-boswelliazuur (AKBA) uit onderzoek het meest effectief blijkt te zijn.
Boswellia-extracten worden dan ook meestal gestandaardiseerd op een hoog gehalte AKBA (van nature bevat Boswellia slechts 2-3% AKBA).
De werkzaamheid van een Boswellia-extract wordt echter niet alleen bepaald door het gehalte werkzame stoffen, maar ook door de biologische beschikbaarheid van deze stoffen na orale inname. AKBA wordt namelijk relatief slecht opgenomen.
Het verbeteren van de biologische beschikbaarheid van AKBA zorgt voor grotere effectiviteit.

Werking
Het belangrijkste werkingsmechanisme van boswellia is het reguleren van de activiteit van het enzym 5-lipoxygenase (5-LOX) en 5-lipoxygenase-activating protein (FLAP) door het actieve bestanddeel AKBA. 5-LOX zorgt onder andere voor de synthese van bepaalde leukotriënen (lokaal werkende weefselhormonen) uit arachidonzuur.
Door het helpen behouden van normale niveaus van 5-LOX en FLAP draagt boswellia bij aan gezond kraakbeen en ondersteunt het de normale functie van de gewrichten.

AprèsFlex®
Boswellia-AF van Vitals bevat AprèsFlex.
Dit is de nieuwe naam van een hoogwaardig Boswellia-extract van producent Laila Nutra.
Voorheen stond ditzelfde extract bekend onder de naam Aflapin®, zoals het ook terug te vinden is in de diverse wetenschappelijke publicaties die de werkzaamheid ervan onderbouwen.
Laila Nutra is expert op het gebied van het ontwikkelen van goed opneembare en snelwerkende Boswellia-extracten.
Zij waren reeds succesvol met het populaire extract 5-Loxin®. Toch meende de producent dat er op het gebied van de opneembaarheid van de werkzame stoffen in Boswellia nog winst te behalen viel.
Door testen te doen met diverse samenstellingen met de nadruk op nog grotere biologische beschikbaarheid, heeft Laila Nutra het extract AprèsFlex ontwikkeld, een verbeterde versie van hun eerdere extract 5-Loxin.
Dit ‘next-generation’-product bestaat uit een boswellia-extract (gestandaardiseerd op 20% AKBA) aangevuld met een deel van de niet-vluchtige oliën uit de Boswellia-hars.
Het toevoegen van deze natuurlijk voorkomende oliën bleek de gouden greep in het verbeteren van de opneembaarheid en biologische beschikbaarheid van AKBA.
Ondanks het lagere percentage AKBA in AprèsFlex ten opzichte van 5-Loxin (respectievelijk 20% en 30%) wijst vergelijkend onderzoek uit dat AprèsFlex tot wel 50% beter opneembaar is en nóg effectiever.

(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims:*
– Boswellia-extract is goed voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen
– Boswellia-extract ondersteunt de luchtwegen
– Boswellia-extract draagt bij aan het normale functioneren van het maag-darmkanaal

Samenstelling van Boswellia-AF met ApresFlex 60 capsules Vitals:
Elke capsule bevat:
Boswellia-extract (AprèsFlex®*) 100 mg
– waarvan acetyl-11-keto-ß-boswelliazuur (AKBA) 20 mg
*AprèsFlex® is een geregistreerd handelsmerk van Laila Nutraceuticals. US patentnr. 8.551.496 en patenten in behandeling.

Ingrediënten van Boswellia-AF met ApresFlex 60 capsules Vitals:
Rijstconcentraat (Oryza sativa), Boswellia-extract (Boswellia serrata), vegetarische capsule (pullulan, uit gefermenteerd cassave-zetmeel).

Bevat geen: Gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Gebruik van Boswellia-AF met ApresFlex 60 capsules Vitals:
U neemt 1 tot 2 maal daags een capsule bij een vetrijke maaltijd met wat water in tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding maar kan wel een goede aanvulling zijn.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Boswellia-AF 60 capsules – Vitals” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *