Clear Whey Isolate Tropical 750 gram – Vitakruid

  • Productnummer: 970882
  • EAN: 8717438692739

44,90

Toepassing van Vitakruid Clear Whey Isolate Tropical:

Hoogwaardige eiwitten: gehydrolyseerd whey isolaat
We onderscheiden verschillende soorten proteïne poeders. Naast de veganistische varianten die meestal een basis hebben van erwt, rijst of bonen proteïnen, kennen we de wei eiwitpoeders. Wei is een bijproduct van kaas met een van nature hoog eiwitgehalte en beter bekend van de Engelse benaming: whey.

Er zijn verschillende soorten whey, zoals concentraat, isolaat en gehydrolyseerd isolaat. Voor de productie van Clear Whey worden lactose, vetten en koolhydraten uit het whey concentraat gefilterd. Hierdoor krijgen we een whey isolaat met een hoog eiwitgehalte.

Verhoogde opname door hydrolysatie
Vervolgens wordt de whey isolaat gehydrolyseerd. Binnen dit proces worden de eiwitten opgebroken in kleinere stukken en voorverteerd door de toevoeging van enzymen. Het eindresultaat is een gehydrolyseerd whey isolaat met een verbeterde opneembaarheid.

Betere oplosbaarheid
Dankzij het hydrolyseren van de eiwitten verbetert ook de oplosbaarheid van Clear Whey aanzienlijk. Je shakebeker een paar keer schudden en je hebt een heerlijk heldere eiwitlimonade!

Lichter verteerbaar dan reguliere shake
Lactose is een suiker die van nature in melk en zuivelproducten voorkomt. Whey concentraat bevat lactose, maar bij het maken van whey isolaat wordt dit specifieke suiker er voor een groot deel uitgefilterd. Clear Whey Isolate bevat hierdoor minder dan 0,2% lactose, waardoor de heldere eiwitlimonade lichter verteerbaar is dan de reguliere proteïne shake.

Compleet aminozuurprofiel
Alle eiwitbronnen bevatten alle verschillende aminozuren, maar de verhouding daarvan kan behoorlijk verschillen. Eiwitten met een compleet aminozuurprofiel bevatten aminozuren in verhoudingen die goed aansluiten bij onze behoefte. Sommige eiwitten bevatten in verhouding minder van bepaalde essentiële aminozuren, waardoor hun aminozuurprofiel minder compleet is.

Het eiwit in Clear Whey Isolate heeft een compleet aminozuurprofiel. Het bevat alle essentiële aminozuren, in de optimale verhoudingen.

Essentiële aminozuren en branched chain amino acids (BCAA)
Van de 20 aminozuren die ons lichaam nodig heeft, kunnen we een deel zelf aanmaken of omzetten uit andere aminozuren. Er zijn echter negen aminozuren die ons lichaam niet aan kan maken en die we dus uit onze voeding binnen moeten krijgen. De eiwitten in Clear Whey Isolate bestaan voor wel 47% uit deze essentiële aminozuren!

Drie belangrijke essentiële aminozuren zijn de BCAA’s leucine, isoleucine en valine. Clear Whey Isolate bestaat voor 20% uit deze BCAA’s, in de wetenschappelijk onderbouwde verhouding 2:1:1.

Mocktail tip
Als heldere eiwitlimonade is Clear Whey Isolate Tropical ook perfect geschikt om te mixen met andere drankjes. Probeer bijvoorbeeld eens deze tropische mocktail!
– 300 milliliter kokoswater of ananassap
– 1 scoop Clear Whey (25 gram)
– 100 milliliter bruiswater
– Schijfje limoen
– Meng het kokoswater of ananassap met de Clear Whey en laat 5 minuten staan. Top af met het bruiswater en het limoenschijfje. Geniet ervan!

Tip! Ananassap bevat suiker. Wil je een zo hoog mogelijk percentage eiwit in je drank? Kies dan voor kokoswater.

Claims
– Eiwitten voor het behoud van sterke botten
– Eiwitten spelen een rol bij de botaanmaak
– Eiwitten voor meer spieropbouw en spierkracht
– Eiwitten, voor herstel van spieren na fysieke inspanning

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Clear Whey Isolate Tropical 750 gram – Vitakruid” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *