Detox Formule Levercomplex 60 capsules – Nova Vitae

  • Productnummer: 2359NV
  • EAN: 8717473094376

26,95

Toepassing van Nova Vitae Detox Formule Levercomplex:
Detox Formule Levercomplex is een unieke formule die een mix van Mariadistel, Paardebloem, Artisjok en Curcuma bevat.
Het Mariadistel-extract is gestandaardiseerd op 80% Silymarin Flavonoïden, het Paardenbloem-extract heeft een verhouding van 4: 1 en het Artisjok extract een verhouding van 10:1.
Gember en zwarte peper zijn in deze formule opgenomen vanwege hun complementaire en absorptie verhogende voordelen.

1. Mariadistel komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en groeit in het wild bijna altijd op een zonnige plek langs de kust. In het voorjaar loopt de plant uit met een stekelig blad dat uitgesproken witte nerven heeft. Na juni komen er roodpurperen bloemen aan de ongeveer 1 meter hoge stengels. De vrucht is een zwartgespikkelde, eivormige dopvrucht met zaadpluis.

Levervriendelijke plant
De vrucht van de Mariadistel bevat een drietal bestanddelen, bekend onder de verzamelnaam silymarine, die een heilzame werking op de lever hebben. Silymarine bevordert de reconstructie van de lever en stimuleert het wegstromen van gal naar de galblaas. Hierdoor voorkomt Mariadistel leverinsufficiëntie (onvoldoende werking van de lever) en de vorming van galstenen.

Alcoholmisbruik
De lever is een orgaan met meerdere functies en heeft het door onze leef- en eetgewoonten bij tijd en wijle zwaar te verduren.
Mariadistel kan worden ingezet om de belasting van de lever te verminderen bij overmatig alcoholgebruik.

Voedselvergiftiging
Bij voedselvergiftiging wordt Mariadistel ingezet omwille van zijn ontgiftende en leverreinigende werking

2. Paardebloem komt overal ter wereld voor en is te vinden op graslanden naast de wegen en op braakliggend terrein. De felgele bloem opent zich bij zonsopgang en sluit zich in de schemering en bij regen. Zodra de bloem is uitgebloeid verschijnen de bekende ronde vruchtpluis bolletjes die als parachutes door de wind worden verspreid.

Plantaardige detox kuur
De Franse naam van Paardebloem is “pissenlit” hetgeen “pis in bed” betekent. Deze naam illustreert de sterk vochtafdrijvende werking van de Paardebloem. Het hele lichaam wordt dan ook grondig gereinigd en alle in het lichaam opgehoopte toxines worden verwijderd.

Voorkoming van gal- en nierstenen
Paardebloem bevordert de vorming en afscheiding van urine. Paardebloem verhoogt de vloeibaarheid van de galsappen en draagt bij tot het verdwijnen van gal- en nierstenen.

3. De Artisjok is vermoedelijk een cultuurvorm van de kardoen die van oorsprong afkomstig is uit Afrika en op grote schaal wordt geteeld in Frankrijk. Artisjok is vooral bekend om zijn bloemknop die door fijnproevers als een ware delicatesse wordt beschouwd. In de fytotherapie is men met name geïnteresseerd in de blaadjes van de plant.

De plant die de lever beschermt
Het belangrijkste bestanddeel van het blad is cynarine, een stof die zowel de productie als de afbraak van gal door de lever bevordert. Om die reden wordt het artisjokblad gebruikt voor lever- en galblaasproblemen. Indirect kan zo ook een te trage darmwerking als gevolg van een slechte leverwerking worden bestreden.

Artisjok bevat naast cynarine ook nog tal van andere stoffen die de lever beschermen en levercellen herstellen. Om deze reden kan Artisjok dan ook prima gebruikt worden om na (overmatig) alcoholgebruik de lever te detoxificeren met een reinigingskuur van 2 weken.

Van Artisjok is tevens bekend dat het de spijsvertering stimuleert, helpt het cholesterolgehalte te verlagen en bloedzuiverend werkt.

4. Curcuma is een geneeskrachtig kruid dat ook wel geelwortel genoemd wordt. Curcuma wordt in de Aziatische keuken veel gebruikt om rijst geel te kleuren en is een prima alternatief voor het veel duurdere saffraan. Uit de wortelstok wordt een gele kleurstof curcumine gewonnen die in Aziatische landen al honderden jaren voor medische doeleinden wordt ingezet.

Gunstig effect op cardiovasculair systeem
Curcumine vermindert de bloedplaatjesaggregatie (propvorming) en verlaagt het cholesterolgehalte door het bevorderen van de omzetting van cholesterol in galzuren.

Levervriendelijke wortel
Curcuma heeft gunstige effecten op de lever. Zo kan het een lever-beschadiging die veroorzaakt is door alcoholmisbruik reduceren en kan het zelfs het leverweefsel regenereren.

Samenstelling van Nova Vitae Detox Formule Levercomplex:
Elke capsule (is een dagdosering bevat:
Mariadistel (Silybum Marianum) vrucht en zaad extract 300 mg
-gestandaardiseerd op 80% Silimarin flavonoïden
Paardebloem (Taraxacum officinalis) wortel extract (4:1) 100 mg
Artisjok (Cynara scolymus) extract (10:1) 50 mg
Curcuma Longa extract (C3 complex) 25 mg
Gember (Gingiber officinalis) wortel extract 25 mg
Zwarte peper extract  (Bioperine) 5 mg

Ingrediënten van Nova Vitae Detox Formule Levercomplex:
Mariadistelzaad-extract, paardenbloemwortelextract, artisjokbladextract, kurkuma-wortelextract (C3 Complex®), gemberwortelpoeder, zwarte peper fruitextract (BioPerine®), cellulose (plantaardige capsule).

Gebruik van Nova Vitae Detox Formule Levercomplex:
Volwassenen nemen als voedingssupplement 1 capsule per dag met wat water bij de hoofdmaaltijd tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
Dit product niet gebruiken in combinatie met medicijngebruik.
Niet geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn erg belangrijk. Een supplement van Nova Vitae is daarom geen vervanging van een gevarieerde voeding of een evenwichtige levensstijl maar kan wel een goede aanvulling zijn.

Voor het hele assortiment van Nova Vitae gaat u naar de merkpagina van Nova Vitae  op www.nova-vitae.com

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Detox Formule Levercomplex 60 capsules – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *