Finimal 20 tabletten met coffeine – Finimal

 • Productnummer: 628147
 • EAN: 8713091022036

3,49

Wat is Finimal?

Finimal is een merk van pijnstillende en koortsverlagende medicatie die in sommige landen, waaronder Nederland, beschikbaar is. De actieve ingrediënten in Finimal zijn doorgaans paracetamol en coffeïne.

 • Paracetamol is een veelgebruikt pijnstillend en koortsverlagend middel.
 • Coffeïne wordt vaak toegevoegd om het effect van paracetamol te versterken en kan tevens helpen bij het verlichten van hoofdpijn.

Finimal wordt gebruikt voor de tijdelijke verlichting van milde tot matige pijn zoals hoofdpijn, kiespijn, menstruatiepijn, spierpijn, en koorts. Net als bij alle medicatie is het belangrijk om de bijsluiter te lezen en het product volgens de aanbevolen dosering en instructies te gebruiken. Indien je andere medicijnen gebruikt of bepaalde gezondheidsproblemen hebt, is het raadzaam om eerst een arts of apotheker te raadplegen voordat je Finimal of andere medicatie gebruikt.

Wat is het verschil tussen Finimal en paracetamol?

Het belangrijkste verschil tussen Finimal en gewone paracetamol zit in de samenstelling:

 • Paracetamol: Dit is een pijnstillend en koortsverlagend middel op zichzelf. Wanneer je een tablet of capsule paracetamol koopt, bevat deze doorgaans alleen paracetamol als actief bestanddeel.
 • Finimal: Deze tabletten bevatten niet alleen paracetamol, maar ook coffeïne. De coffeïne is toegevoegd omdat het het pijnstillende effect van paracetamol kan versterken en kan helpen bij het verlichten van bepaalde soorten pijn, zoals hoofdpijn.

Dus het hoofdverschil is dat Finimal een combinatie is van paracetamol en cafeïne, terwijl gewone paracetamol-tabletten enkel paracetamol als actief bestanddeel hebben.

Waarom is Finimal slecht verkrijgbaar?

De beschikbaarheid van Finimal is momenteel beperkt vanwege een schaarste aan essentiële grondstoffen die nodig zijn voor de productie. Elke medicijnproductie is afhankelijk van een reeks specifieke grondstoffen. Als een of meer van deze grondstoffen moeilijk te verkrijgen zijn, kan dit leiden tot productievertragingen of -stopzettingen.

Een schaarste aan grondstoffen kan verschillende oorzaken hebben. Dit kan variëren van productieproblemen bij de leverancier, logistieke uitdagingen, geopolitieke kwesties, toegenomen wereldwijde vraag, of zelfs natuurlijke gebeurtenissen die de grondstofwinning beïnvloeden.

In het geval van Finimal betekent de huidige grondstoffen schaarste dat er minder van het medicijn geproduceerd kan worden dan normaal, wat leidt tot beperkte beschikbaarheid in de winkels en apotheken. Het is altijd raadzaam voor consumenten om op de hoogte te blijven van de situatie via betrouwbare bronnen en waar mogelijk alternatieve pijnstillers te overwegen in overleg met een zorgverlener.

Wat is de adviesdosering van Finimal?

Voor volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar:

 • Neem 1 tot 2 tabletten tegelijkertijd.
 • Neem niet meer dan 6 tabletten in een periode van 24 uur.

Voor kinderen van 12 tot 15 jaar:

 • Neem 1 tablet per keer.
 • Je kunt dit 4 tot 6 keer binnen 24 uur herhalen.

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar:

 • Neem 1 tablet per keer.
 • Doe dit 3 tot 4 keer binnen 24 uur.

Voor kinderen van 6 tot 9 jaar:

 • Neem een halve tablet per keer.
 • Dit kan 4 tot 6 keer in een periode van 24 uur worden herhaald.

Zorg ervoor dat je altijd binnen de aanbevolen dosering blijft en raadpleeg de bijsluiter of een arts bij vragen of twijfels over het gebruik.

Voor alle producten van Finimal gaat u naar de merkpagina van Finimal op onze website

Meer informatie

1 beoordeling voor Finimal 20 tabletten met coffeine – Finimal

 1. Katja Naaijkens

  Helpt snel en makkelijk op te lossen en in te nemen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *