Kalium Citraat 100 capsules – Nova Vitae

  • Productnummer: 2458NV
  • EAN: 8717473127937

20,95

Toepassing van Nova Vitae Kalium Citraat:

Kalium is een essentieel mineraal en elektrolyt dat een cruciale rol speelt in het functioneren van je lichaam. Hier zijn enkele belangrijke functies van kalium:

  1. Elektrolytbalans: Kalium is een elektrolyt, wat betekent dat het helpt bij het handhaven van de elektrolytbalans in je lichaam. Dit is essentieel voor het behoud van de juiste pH-niveaus en het functioneren van cellen, zenuwen en spieren.
  2. Zenuwstelsel: Kalium speelt een rol in de overdracht van zenuwimpulsen. Het helpt bij het stabiliseren van de elektrische activiteit van zenuwcellen, wat belangrijk is voor de communicatie tussen zenuwen en de werking van spieren.
  3. Spierfunctie: Kalium is cruciaal voor het samentrekken van spieren, inclusief het hart. Het helpt bij het reguleren van spiercontracties en voorkomt ongecontroleerde spierkrampen.
  4. Bloeddrukregulatie: Kalium heeft een impact op de balans tussen natrium en kalium in de cellen en kan helpen de bloeddruk te verlagen. Een dieet met voldoende kalium kan bijdragen aan het verminderen van de negatieve effecten van overtollig natrium op de bloeddruk.
  5. Vochtbalans: Kalium werkt samen met natrium om de vochtbalans in en rond cellen te reguleren. Dit heeft invloed op het handhaven van de juiste hoeveelheid vocht in je lichaam.
  6. Hartgezondheid: Kalium is belangrijk voor het behoud van een normale hartslag en kan helpen bij het voorkomen van hartritmestoornissen.

Waarom is Kalium Citraat een goede vorm van Kalium?

Kaliumcitraat wordt vaak beschouwd als een goede vorm van kaliumsupplement om verschillende redenen:
Ten eerste voor een goede opname: Kaliumcitraat wordt goed opgenomen in het lichaam. Het citraatmolecuul kan de opname en absorptie van kalium vergemakkelijken, waardoor het effectiever wordt benut door het lichaam.
Ten tweede heeft deze vorm minimale bijwerkingen: Kaliumcitraat wordt over het algemeen goed verdragen en heeft vaak minder kans op maagklachten of ongemak in vergelijking met sommige andere vormen van kaliumsupplementen.

Het handhaven van een gezond niveau van kalium in je dieet is essentieel voor het behoud van een optimale gezondheid en welzijn. Kalium is te vinden in veel voedingsmiddelen, zoals bananen, aardappelen, tomaten, bladgroenten, noten, zaden en bonen.
Samenstelling van Nova Vitae Kalium Citraat:
Een dagdosering van 2 capsules bevat:
Kalium (citraat) 550 mg (27,5% ADH*)
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Ingrediënten van Nova Vitae Kalium Citraat:
Kalium, rijstpoeder, plantaardig magnesiumstearaat. HPMC (hydroxypropylmethylcellulose = plantaardige cellulose).

Dit product is vrij van gluten, tarwe, melk, lactose, soja, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.
Dit product is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.

Gebruik van Nova Vitae Kalium Citraat:
Neem dagelijks 1 tot 2 capsules in tijdens een maaltijd. Volg de aanbevolen dosering, tenzij anders voorgeschreven door een gezondheidsexpert. Voorafgaand aan het gebruik van supplementen bij zwangerschap, borstvoeding, medicijngebruik of ziekte, raadpleeg een deskundige.

Onthoud dat een evenwichtige voeding en gezonde leefgewoonten van groot belang zijn. Een voedingssupplement van Nova Vitae dient niet ter vervanging van een gevarieerde voeding.

Voor het gehele assortiment van Nova Vitae gaat u naar de merkpagina van Nova Vitae op onze website.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kalium Citraat 100 capsules – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *