Kelp Jodium 225 mcg 250 tabletten – Nova Vitae

  • Productnummer: 2457NV
  • EAN: 8717473127913

21,95

Toepassing van Nova Vitae Kelp Jodium:

Wat is de functie van Jodium in ons lichaam?
Jodium is een essentieel mineraal dat een cruciale rol speelt in de gezondheid van het lichaam, met name in de productie van schildklierhormonen.

De schildklier, een klein orgaan in de nek, produceert hormonen die de stofwisseling reguleren – de snelheid waarmee het lichaam voedsel omzet in energie. Deze hormonen, bekend als thyroxine (T4) en triiodothyronine (T3), vereisen jodium voor hun synthese. Zonder voldoende jodium kan de schildklier niet genoeg van deze hormonen produceren, wat leidt tot een trage stofwisseling.

Naast het beïnvloeden van de stofwisseling, helpen schildklierhormonen ook bij de groei en ontwikkeling van het lichaam. Dit is bijzonder belangrijk tijdens de zwangerschap en de kindertijd. Bij ongeboren baby’s en jonge kinderen kan een jodiumtekort leiden tot mentale retardatie en groeistoornissen, een aandoening die bekend staat als cretinisme.

Jodium speelt ook een rol in de gezondheid van andere weefsels, waaronder de gezondheid van de huid, haar en nagels. Sommige studies suggereren ook dat jodium de gezondheid van het immuunsysteem kan ondersteunen.

Hoewel jodium een essentieel mineraal is, heeft het lichaam er maar heel weinig van nodig. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen is ongeveer 150 microgram. Dit kan meestal worden bereikt door een gebalanceerd dieet dat jodiumrijke voedingsmiddelen bevat, zoals zeevruchten, zuivelproducten en gejodeerd zout.
Hoewel de ADH een nuttige richtlijn is, is het belangrijk om te onthouden dat individuele voedingsbehoeften kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder genetica, lichaamsgrootte, gezondheidstoestand, fysieke activiteit en dieet. Sommige mensen hebben mogelijk meer of minder van een bepaalde voedingsstof nodig dan de ADH suggereert.

Kortom, jodium is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt in de productie van schildklierhormonen en daarmee in de stofwisseling en de groei en ontwikkeling van het lichaam. Een voldoende inname van jodium is daarom essentieel voor de algemene gezondheid.

Hoe goed is Jodium uit kelp?
Kelp, een type zeewier, is een natuurlijke bron van jodium en kan een gezonde manier zijn om aan je jodiumbehoefte te voldoen, mits op de juiste manier gebruikt.

Jodium uit kelp wordt goed opgenomen door het lichaam en kan bijdragen aan het behoud van een gezonde schildklierfunctie, aangezien jodium essentieel is voor de productie van schildklierhormonen. Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan jodium, zoals kelp, kan vooral belangrijk zijn voor mensen die een dieet volgen dat weinig jodium bevat, zoals een vegetarisch of veganistisch dieet, of mensen die in gebieden wonen waar de bodem arm is aan jodium.

Samenstelling van Nova Vitae Kelp Jodium:
Elke tablet bevat:
Kelp extract 100 mg
Levert Jodium 225 mcg (150% ADH)

Ingrediënten van Nova Vitae Kelp Jodium:
Kelp, dicalcium fosfaat, plantaardige cellulose, croscarmellose, silica en plantaardig magnesiumstearaat.

Dit product is gegarandeerd vrij GMO, gluten en soja.

Gebruik van Nova Vitae Kelp Jodium:
Volwassenen nemen dagelijks 1 tablet bij voorkeur bij een maaltijd tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Hoewel jodium een essentieel mineraal is voor het lichaam, zijn er bepaalde groepen mensen die voorzichtig moeten zijn met het nemen van jodiumsupplementen of ze misschien helemaal moeten vermijden. Dit komt omdat te veel jodium gezondheidsproblemen kan veroorzaken, zoals schildklierziekte of andere gezondheidscomplicaties. De volgende groepen mensen moeten mogelijk voorzichtig zijn met jodiumsupplementen:

  1. Mensen met bestaande schildklieraandoeningen: Mensen met aandoeningen zoals de ziekte van Hashimoto of andere vormen van schildklierziekte kunnen gevoelig zijn voor veranderingen in jodiuminname. In sommige gevallen kan te veel jodium de symptomen van deze aandoeningen verergeren.
  2. Mensen die een behandeling voor hyperthyreoïdie ondergaan: Sommige behandelingen voor hyperthyreoïdie, een aandoening waarbij de schildklier te veel schildklierhormoon produceert, omvatten medicijnen die de opname van jodium door de schildklier beperken. Het nemen van extra jodium kan deze behandelingen minder effectief maken.
  3. Mensen met jodiumovergevoeligheid: Hoewel zeldzaam, hebben sommige mensen een overgevoeligheidsreactie op jodium. Deze mensen kunnen huiduitslag of andere allergische reacties ervaren bij blootstelling aan jodium, inclusief jodium uit supplementen.
  4. Mensen met bepaalde huidaandoeningen: Mensen met dermatitis herpetiformis, een huidaandoening die verband houdt met coeliakie, kunnen reageren op hoge jodiuminname met huiduitslag en jeuk.

Als u overweegt jodiumsupplementen te nemen, is het altijd een goed idee om eerst uw arts of een andere gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen. Ze kunnen u adviseren over de veiligheid van jodiumsupplementen op basis van uw individuele gezondheidssituatie en behoeften.

Voor alle producten van Nova Vitae gaat u naar de merkpagina van Nova Vitae.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kelp Jodium 225 mcg 250 tabletten – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *