L-Lysine 1000 mg 100 tabletten – Nova Vitae

  • Productnummer: 2354NV
  • EAN: 8717473094307

15,95

Toepassing van Nova Vitae L-Lysine 1000 mg 100 tabletten:

In de natuur komen ongeveer vijfhonderd aminozuren voor.
Twintig hiervan zijn aminozuren die als bouwstenen dienen voor eiwitten in het menselijk lichaam, deze worden aangeduid met de term ‘fundamentele aminozuren’.
Deze fundamentele aminozuren kunnen weer onderverdeeld worden in de categorieën ‘essentieel’, ‘semi-essentieel’ en ‘niet-essentieel’.
L-lysine hoort bij de zogenaamde essentiële aminozuren, wat wil zeggen dat het lichaam deze niet zelf kan aanmaken uit andere aminozuren, en dat men om te kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte volledig afhankelijk is van de voeding.

L-Lysine is een essentieel aminozuur en voorloper van l-carnitine.
L-Lysine scharen we onder de zogenoemde essentiële aminozuren, wat betekent dat ons lichaam niet in staat is deze stof aan te maken uit andere aminozuren.
We zijn voor toereikende l-lysine niveaus dus volledig afhankelijk van inname via de voeding.
Dat kan met name voor vegetariërs en veganisten een probleem vormen.
Het essentiële aminozuur vinden we namelijk vooral terug in dierlijke eiwitten; vlees en zuivel zijn de voornaamste bronnen.
Mocht je dus een levensstijl met weinig tot geen dierlijke producten aanhangen dan kan suppletie met l-lysine van toegevoegde waarde zijn binnen je voedingspatroon!

Bovendien is l-lysine de directe voorloperstof van het semi-essentiële aminozuur l-carnitine, wat betekent dat ons lichaam het nutriënt slechts gedeeltelijk uit voeding kan aanmaken.
Ook l-carnitine komt voornamelijk voor in dierlijke producten, waardoor vlees- en zuivelonthouders wederom gevoelig zijn voor ontoereikende niveaus.

De meest in het oog springende werking van L-Lysine is echter de werking tegen virale infecties. Met name herpesinfecties, bijvoorbeeld de koortslip (herpes simplex) of gordelroos (herpes zoster) kunnen effectief worden behandeld met L-Lysine.
De effectiviteit bij genitale herpes is minder gebleken.

Samenstelling van Nova Vitae L-Lysine 1000 mg 100 tabletten:
Elke tablet bevat:
L-Lysine HCl 1273 mg
waarvan:
L-Lysine 1000 mg

Ingrediënten van Nova Vitae L-Lysine 1000 mg 100 tabletten:
L-Lysine, microkristallijne cellulose, natriumcarboxymethylcellulose, HPMC en magnesiumstearaat.

Gebruik van Nova Vitae L-Lysine 1000 mg 100 tabletten:
Volwassenen nemen dagelijks als voedingssupplement 1 tot 2 tabletten tijdens de maaltijd tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn erg belangrijk. Een supplement van Nova Vitae is daarom geen vervanging van een gevarieerde voeding of een evenwichtige levensstijl maar kan wel een goede aanvulling zijn.

Voor het hele assortiment van Nova Vitae gaat u naar de merkpagina van Nova Vitae  op www.nova-vitae.com

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “L-Lysine 1000 mg 100 tabletten – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *