Lactoferrine 150 mg 60 capsules – Vitakruid

  • Productnummer: 948464
  • EAN: 8717438692043

48,89

Productinformatie van Vitakruid Lactoferrine 150 mg:
Toepassing van Vitakruid Lactoferrine 150 mg:
Lactoferrine is een eiwitsoort die we voornamelijk terugvinden in de moedermelk van zoogdieren, bij zowel mensen als dieren. Met name de allereerst geproduceerde moedermelk, de biest genoemd, is rijk aan dit stofje.

Vandaar het woord ‘lacto’, dat verwijst naar de rijkste bron: melk. ‘Ferrine’ verwijst echter naar het belangrijke vermogen van lactoferrine om zich aan ijzer te binden.

Meteen na onze geboorte krijgen we grote hoeveelheden lactoferrine binnen via de eerste moedermelk. Dit neemt daarna echter sterk af. Hoewel het lichaam deels zelf lactoferrine kan aanmaken, is dit nooit dezelfde hoeveelheid die je bij de geboorte binnenkrijgt. Eveneens zijn de hoeveelheden die je via een glas koemelk inneemt relatief laag.

Hoogste kwaliteit door koude extractie
Deze lactoferrine is gewonnen door middel van koude extractie. Hierbij extraheert men de werkzame stof zonder het te verwarmen, zodat de originele structuur behouden blijft. Eiwitten zijn immers hittegevoelig, waardoor extractie doormiddel van verhitting de werkzaamheid kan aantasten.

Gevriesdroogd voor langdurige werkzaamheid
Je behoudt juist de werkzaamheid door koud te extraheren en vervolgens het nutriënt te vriesdrogen. Dit is een proces waarbij men op een natuurlijke wijze de watermoleculen uit het product haalt. Dit verlengt aanzienlijk de houdbaarheid en behoudt alle natuurlijke eigenschappen van het nutriënt. Zo bewaar je de gewonnen lactoferrine eveneens koud tijdens het vervoer en garandeer je langdurige werkzaamheid.

Bevat 95% zuivere lactoferrine, volledig vrij van LPS
Bovendien filteren we onze lactoferrine na winning, zodat we de zuiverheid van maar liefst 95% kunnen garanderen. Dit betekent ook dat het volledig vrij is van lipopolysachariden (LPS). Dit is een stof die van nature samen met lactoferrine in melk voorkomt, maar de werking van het eiwit vermindert. Dit komt omdat de nutriënten tegenovergestelde effecten hebben in het lichaam, en dus elkaar kunnen onderdrukken.

Capsules beschermen tegen maagzuur
Lactoferrine is gecapsuleerd in een maagresistente capsules. Wanneer je een capsule inneemt en deze in de maag aankomt, zorgt de capsule ervoor dat het maagzuur de lactoferrine niet vroegtijdig kan afbreken. Zo garandeer je behoud van werkzaamheid. Hierdoor komt de lactoferrine heelhuids in de darmen aan, de plek waar het nutriënt moet worden opgenomen voor optimale werkzaamheid.

Ook geschikt als poeder voor zuigelingenmelk
Lactoferrine 150 mg is ook geschikt als aanvulling op zuigelingenmelk. Open hiervoor de capsule en voeg de inhoud toe aan de melk. Overigens geldt hetzelfde principe voor volwassenen die moeite hebben met het slikken van capsules.

Dosering gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
Dit lactoferrine product bevat 150 mg per capsule. Hiervoor is bewust voor gekozen, omdat dit een veelgebruikte dosering is in wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor is de werking van deze hoeveelheid goed onderbouwd. Daarnaast geeft het ruimte om flexibel te doseren bij een verhoogde behoefte. Ook 300 mg of 450 mg lactoferrine is uitgebreid onderzocht en veilig in te nemen bij zwaardere behoefte.

Samenstelling van Vitakruid Lactoferrine 150 mg:
Elke vegetarische capsule bevat:
Lactoferrine (minimaal 95% puur) 150 mg
Vitamine C (calciumascorbaat) 80 mg

Ingrediënten van Vitakruid Lactoferrine 150 mg:
Lactoferrine (melk), vitamine C (calciumascorbaat), HPMC (capsule), stearinezuur (antiklontermiddel).

Dit product is vrij van: GMO, LPS, gluten, gist, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.
Geschikt voor vegetariërs.

Gebruik van Vitakruid Lactoferrine 150 mg:
U neemt 1-2 capsules per dag, tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
Bij voorkeur innemen rondom de maaltijd.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
Voedingssupplementen van Vitakruid zijn geen vervanging van een gezonde levensstijl en een evenwichtige voeding, maar kunnen wel een goede aanvulling zijn.

Voor het hele assortiment van Vitakruid gaat u naar de merkpagina van Vitakruid op www.nova-vitae.com

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lactoferrine 150 mg 60 capsules – Vitakruid” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *