Lecithine 1200 mg 100 capsules – Nova Vitae

  • Productnummer: 1070NV
  • EAN: 8717473093263

19,95

Toepassing van Nova Vitae Lecithine 1200 mg:
Lecithine is een mengsel van glycolipiden, triglyceriden, en fosfolipiden. In de biochemie wordt er echter een specifieke verbinding mee bedoeld, fosfatidylcholine, een fosfolipide die de hoofdmoot uitmaakt van een fosfatidefractie die uit eidooier (Oudgrieks lekithos – λέκιθος) of sojabonen kan worden geëxtraheerd met hexaan.

Commercieel verkrijgbare lecithine wordt van oudsher vooral uit sojabonen verkregen. De laatste jaren echter wordt lecithin steeds vaker ook uit andere bronnen verkregen, bijvoorbeeld uit zonnebloempitten.
De reden voor deze opkomst van zonnebloemlecithine is tweevoudig: in de eerste plaats vraagt de Europese markt/consument om lecithinen die hun oorsprong hebben uit niet-genetisch gemodificeerd materiaal.
De beschikbaarheid daarvan neemt de laatste jaren af, wat een prijsstijging van deze non-GMO-lecithine tot gevolg heeft.
In de tweede plaats worden voedingsmiddelproducenten sinds november 2005 verplicht om op de verpakking aan te geven als hun product allergenen bevat.
Sojalecithine wordt als allergeen gezien. Voor producenten is dit vaak reden om naar andere bronnen van lecithin over te gaan.

Het is een molecuul met aan de ene kant een lipofiele component en aan de andere kant een polair uiteinde, zodat het een effectieve emulgator is, waarvan bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt bij de fabricage van mayonaise met behulp van eidooier.

Lecithine is een essentieel bestanddeel van iedere lichaamscel dat onder andere voorkomt in celmembranen.

Bron: Wikipedia.

Samenstelling van Nova Vitae Lecithine 1200 mg:
Een dagdosering (is drie capsules) bevat:
Lecithine 1200 mg
(bevat choline 99 mg, fosfor 75 mg, en inositol 60 mg

Ingrediënten van Nova Vitae Lecithine 1200 mg:
Lecithin, gelatine, glycerol, water en vitamine E als antioxidant (6 mg). Niet genetisch gemodificeerd.

Gebruik van Nova Vitae Lecithine 1200 mg:
Volwassenen nemen als voedingssupplement 3 maal 1 tot 3 maal 2 capsules dagelijks bij een maaltijd met wat water in tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lecithine 1200 mg 100 capsules – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *