MCT Olie C8 500 ml – Vitakruid

  • Productnummer: 964809
  • EAN: 8717438691985

25,90

Productinformatie van Vitakruid MCT Olie C8:
Toepassing van Vitakruid MCT Olie C8:
MCT (Medium Chain Triglycerides) zijn middellange-keten vetzuren die ons lichaam direct omzet naar energie. Ze worden, in tegenstelling tot langere ketens, aan het begin van het darmstelsel al opgenomen. Hierdoor hoeft de lever zich minimaal in te spannen om de vetzuren om te zetten. Bovendien slaat ons lichaam MCT nauwelijks op als vet.

Er bestaan vier types van MCT, C6, C8, C10 en C12. MCT type C8 is beste vorm van MCT. C8 zien we als het meest efficiënte vetzuur vanwege de lengte en gemakkelijke vertering tot energie. Waar vroeger verzadigde vetzuren vooral een negatief karakter hadden, valt MCT olie onder de gezonde verzadigde vetzuren.

De MCT olie van Vitakruid is geëxtraheerd van non-GMO kokosnoten en afkomstig uit Zuidoost Azië en Zuid-Amerika. Men wint de olie uit koude persing en hierdoor hoeft het niet gehydrogeneerd te worden. Dit is een chemisch proces waarbij men de consistentie van het vet wijzigt. Olie of zacht vet wordt op deze manier gehard. Hierbij kunnen transvetzuren ontstaan. Vitakruid MCT Olie C8 is dus 100% transvetvrij!

MCT vetzuren vinden we voornamelijk in kokosolie en palmolie. Hoewel in beide vormen MCT’s te vinden zijn, zijn er wel verschillen. Palmolie is door de levensmiddelenindustrie omarmd als goedkoop ingrediënt voor allerlei bewerkte producten. Ook in goedkopere MCT olie’s vind je soms een mengsel van deze twee soorten olie. Onze MCT olie is op basis van uitsluitend kokosolie.

Bij productontwikkeling staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. Vitakruid MCT Olie C8 is 100% afkomstig uit duurzame kokosolie (Witarix®). Het vegan product is, naast een kosher en Halal certificering, Ecocert-approved. De MCT olie is direct na de eerste koude persing verpakt in glas, het enige verpakkingsmateriaal dat de FDA (Food and Drug Administration) als veilig beschouwd. De glazen verpakking beschermt de olie daarnaast tegen invloeden van buitenaf die oxidatie veroorzaken. Dit maakt dat olie vaak in een wat donkerdere (glazen) fles verpakt zit, zodat de olie zo min mogelijk bloot wordt gesteld aan licht en zuurstof.

– C8 MCT Olie (caprylzuur) voor snelle energieomzetting.
– 100% natuurlijke kokosolie zonder toegevoegde palmolie.
– Geëxtraheerd van non-GMO en duurzame kokosnoten.
– Koudgeperst afkomstig van eerste persing.
– Glazen verpakking beschermt tegen oxidatie.

Samenstelling van Vitakruid MCT Olie C8:
15 ml (= dagdosering) bevat:
MCT Olie 15 ml
Ingrediënten van Vitakruid MCT Olie C8:
100% MCT Olie uit duurzame kokosolie (Witarix®).

Dit product is vrij van: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Gebruik van Vitakruid MCT Olie C8:
U neemt 1 eetlepel (= 15 ml) per dag, tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
Bij voorkeur innemen tijdens de maaltijd met voldoende water.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
Voedingssupplementen van Vitakruid zijn geen vervanging van een gezonde levensstijl en een evenwichtige voeding, maar kunnen wel een goede aanvulling zijn.

Voor het volledige assortiment van Vitakruid gaat u naar de merkpagina van Vitakruid op Nova Vitae.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “MCT Olie C8 500 ml – Vitakruid” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *