MSM 1500 mg 300 tabletten – Nova Vitae

  • Productnummer: 2510NV
  • EAN: 8717473128996

79,95

Toepassing van Nova Vitae MSM 1500 mg:

MSM (methylsulfonylmethaan) is een belangrijke bron van zwavel. Het gebruik van zwavel is al sinds de oudheid bekend. Mensen genoten toen al van het baden in zwavelrijke hete bronnen, vaak van vulkanische oorsprong, om hun lichaam te ontspannen. Tegenwoordig bevatten veel kuuroorden nog steeds water dat rijk is aan zwavelverbindingen.

MSM, ook bekend als dimethylsulfon, is een chemische verbinding die bestaat uit twee methylgroepen gekoppeld aan een zwavelatoom. Zwavel behoort tot de macromineralen, samen met calcium, magnesium, kalium, natrium en fosfor, die het lichaam dagelijks in grote hoeveelheden nodig heeft. Ondanks zijn belang, is zwavel één van de meest onderschatte mineralen. Zwavel uit MSM is een bouwsteen van de zwavelhoudende aminozuren cysteïne en methionine, die essentieel zijn voor bijna alle eiwitten. De wetenschappelijke interesse in MSM neemt jaarlijks toe, met tot nu toe meer dan 300 wetenschappelijke publicaties.

Omdat het lichaam zelf geen zwavel kan aanmaken, moeten we dit mineraal uit voeding halen. Bronnen van zwavel zijn onder andere algen, fruit, groenten, granen en thee. Zwavel komt echter niet in grote hoeveelheden in voeding voor, en een groot deel gaat verloren tijdens het kookproces. Hierdoor hebben veel mensen ongemerkt een tekort aan zwavel. Als het moeilijk is om voldoende zwavelhoudende voeding binnen te krijgen of als de effectiviteit van de zwavelstofwisseling afneemt met de leeftijd, kan een MSM-supplement helpen om het zwavelgehalte in het lichaam op peil te houden.

Samenstelling van Nova Vitae MSM 1500 mg:
Elke tablet bevat:
Methylsulfonylmethaan (MSM) 1500 mg

Ingrediënten van Nova Vitae MSM 1500 mg:
MSM (Methylsulfonylmethaan), hypromellose, hydroxylpropylcellose en talk.

Dit product bevat geen andere dan bovengenoemde ingrediënten.
Dit product is gegarandeerd vrij van GMO, Soja en Gluten. 

Gebruik van Nova Vitae MSM 1500 mg:
Volwassenen nemen als voedingssupplement dagelijks 1 tablet bij voorkeur bij de maaltijd tenzij anders voorgeschreven door uw gezondheidsprofessional.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn erg belangrijk. Een supplement van Nova Vitae is daarom geen vervanging van een gevarieerde voeding of een evenwichtige levensstijl maar kan wel een goede aanvulling zijn.

Voor het hele assortiment van Nova Vitae gaat u naar de merkpagina van Nova Vitae op novavitae.com

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “MSM 1500 mg 300 tabletten – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *