Passiflora Forte Tinctuur 100 ml – Nova Vitae

  • Productnummer: 8025NV
  • EAN: 8717473093348

13,95

Toepassing van Nova Vitae Passiflora Forte Tinctuur:
Passiebloem, wetenschappelijk bekend als Passiflora incarnata, is een kruid dat bekend staat om zijn unieke bloemen en wordt al eeuwenlang gewaardeerd in diverse culturen. Deze klimplant komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, maar wordt nu wereldwijd gekweekt vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en haar fytotherapeutische werking.

De opvallende bloemen van de passiebloem hebben een complexe structuur en zijn vaak te herkennen aan hun kenmerkende krans van kronen en kelken. Afgezien van hun esthetische waarde, heeft passiebloem historisch gezien aandacht gekregen vanwege zijn diverse toepassingen.

In vervlogen tijden, zou je Passiebloem aantreffen in menig apothekerskast, gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en potentieel om gezondheid te ondersteunen. Vandaag de dag blijft Passiebloem een hoeksteen in de fytotherapie, en zijn brede toepasbaarheid maakt het een waardevolle toevoeging aan moderne wellness routines.

Waarom zit er alcohol in jullie Passiebloem product?
Alcohol wordt vaak gebruikt bij het maken van kruidentinturen vanwege zijn vermogen om effectief de actieve bestanddelen uit kruiden te extraheren. Hier zijn onze overwegingen waarom alcohol wordt gebruikt:

1. Efficiënte extractie van bioactieve stoffen: Alcohol staat bekend om zijn vermogen om zowel wateroplosbare als vet oplosbare bestanddelen uit planten te extraheren. Dit maakt het een efficiënt oplosmiddel voor een breed scala aan bioactieve stoffen in kruiden, waaronder flavonoïden, alkaloïden, tannines en etherische oliën.

2. Conservering: Alcohol heeft conserverende eigenschappen, wat betekent dat het helpt de kruidentinctuur te behouden en bederf te voorkomen. Het hoge alcoholgehalte fungeert als een natuurlijk conserveermiddel, waardoor de tinctuur langer houdbaar blijft.

3. Verbetering van de opneembaarheid: Alcohol wordt beschouwd als een goed opneembaar medium voor het menselijk lichaam. Het kan helpen bij het efficiënt overbrengen van de actieve stoffen in de kruidentinctuur naar het bloed, waardoor ze gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen.

De dosering van een kruidentinctuur wordt doorgaans in druppels genomen, wat resulteert in een relatief kleine hoeveelheid alcohol per dosis.

Samenstelling van Nova Vitae Passiflora Forte Kruidentinctuur:
Een dagdosering van 75 (3 x 25) druppels bevat:
Passiflora tinctuur van ongeveer 3 tot 5 ml.

Ingrediënten van Nova Vitae Passiflora Forte Tinctuur:
Passiebloemkruid (Passieflora Herbae), alcohol en water.
Alcoholgehalte ca. 30%.

Gebruik van Nova Vitae Passiflora Forte Tinctuur:
Volwassenen nemen als voedingssupplement 3 maal daags 20 tot 25 druppels tinctuur tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
Goed schudden voor gebruik.  Vertroebeling van het product beïnvloedt de werkzaamheid niet.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn erg belangrijk. Een supplement van Nova Vitae is daarom geen vervanging van een gevarieerde voeding of een evenwichtige levensstijl maar kan wel een goede aanvulling zijn.

Voor het hele assortiment van Nova Vitae gaat u naar de merkpagina van Nova Vitae  op www.nova-vitae.com

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Passiflora Forte Tinctuur 100 ml – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *