Visolie 1400 TG met D3 30 capsules – Vitakruid

  • Productnummer: 228628
  • EAN: 8717438692807

22,90

Toepassing van Vitakruid Visolie 1400 TG met D3:

Uitermate hoog gedoseerd (560 mg EPA en 420 mg DHA)
Staat er bij jou minimaal twee keer in de week vette vis op het menu? Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders dit bij lange na niet halen. Dat is zorgelijk, want ons lichaam kan de omega 3-vetzuren EPA en DHA niet zelf aanmaken. Daarom noemen we deze vetzuren ook essentieel.

Visolie 1400 TG met D3 capsules bevatten een hoge dosering van maar liefst 560 mg EPA en 420 mg DHA uit 1.120 mg omega 3. Dat komt neer op een uitzonderlijk hoge concentratie van meer dan 80% werkzame stof!

Hoge omega 3-concentratie van >80%
Deze hoge concentratie van meer dan 80 procent omega 3-vetzuren is overigens niet vanzelfsprekend. In een natuurlijk visolieconcentraat op basis van triglyceriden is deze verhouding meestal maar 26 – 57 procent. Dat komt doordat de omega 3-vetzuren EPA en DHA op molecuulniveau gebonden zijn aan andere vetzuren. Omdat we streven naar een hoger omega 3-gehalte, scheiden we EPA en DHA van de andere vetzuren met een zorgvuldig extractieproces. Alleen zó kunnen komen we tot maar liefst 80% omega 3 per softgel!

Natuurlijke en beste opneembare triglyceride-vorm
Bij het ontwikkelen van omega 3-supplementen moeten we de werkzame stoffen EPA en DHA scheiden van de andere vetzuren. Dat kan op twee manieren.

De eerste is de gemakkelijkste en goedkoopste, maar de zogenoemde ethylesters die dit ontrekkingsproces vormt zijn ook minder goed opneembaar. Voor de opname van deze omega 3 heeft ons lichaam namelijk nog de stof glycerol nodig. Wanneer dit nutriënt echter niet in voldoende mate aanwezig is binnen je gestel dan neemt je lichaam de omega 3 dus ook niet efficiënt op.

Tijdens het tweede (hoogwaardige) proces zet men de stoffen terug in de originele molecuulstructuur, oftewel triglyceriden. Dit is de natuurlijke vorm van omega 3 met de hoogste biologische beschikbaarheid. Dat betekent dat ons lichaam deze vorm het beste opneemt, zonder de noodzaak van hulpstoffen. Daarom bevat Visolie 1400 TG met D3 ook uitsluitend triglyceriden.

25 mcg (1000) IE vitamine D3 in natuurlijke vorm
Als aanvulling op deze hoog gedoseerde formule hebben is er maar liefst 25 mcg vitamine D3 toegevoegd. De meeste mensen hoeven met het gebruik van de Visolie 1400 TG met D3 dus ook geen extra vitamine D meer te slikken.

Bovendien werkt de zonnevitamine goed samen met omega 3. Vitamine D is namelijk net als vitamine E een antioxidant, die de oxidatie van olie tegengaat. Wanneer olie oxideert, wordt het niet alleen ranzig, maar gaat ook de kwaliteit ervan achteruit. Hierdoor krijg je vaak last van visachtige oprispingen, waarbij je de olie als het ware opboert. Dit is dus niet het geval bij de Visolie 1400 TG met D3!

Duurzaam gewonnen uit niet-bedreigde vissoort
De olie van dit supplement is gewonnen uit 100% ansjovis, een niet-bedreigde vissoort. Dit in tegenstelling tot onder andere makreel, kabeljauw en beekforel, die vaak als basis gelden voor visoliesupplementen. Deze soorten zijn onderdeel van de meest recente rode lijst van bedreigde diersoorten en dus verre van duurzame opties.

100% Ansjovis
Daarnaast hebben ansjovissen van nature een korte levensduur en vangt de leverancier Golden Omega ze in hun natuurlijk habitat, namelijk bij de kust van Chili. Dit zijn de meest visrijke wateren wereldwijd. Gerenommeerd leverancier Golden Omega beschikt bovendien over alle belangrijke duurzaamheidscertificaten, waaronder Green-e®, IFOS®, Friend of the Sea® en Marin Trust®.

GoldenOmega® waarborgt milieuvriendelijk productieproces
De omega 3-ontwikkelaar is gevestigd in Chili, waardoor zowel de visvangst als het productieproces tot supplement gecentraliseerd plaatsvindt. Zo voorkom je het onnodig verschepen van producten en dus de uitstoot van extra CO₂. Als laatste gebruikt GoldenOmega® enkel elektriciteit van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen en windmolens. Ook stimuleert de ontwikkelaar plastic-vrije kusten met het Olas Zero Plastico-project.

Puur en veilig dankzij gecertificeerd labratorium Orivo®
Naast de duurzame winning van de omega 3-olie, is ook het productieproces tot visoliesupplement veilig, puur en duurzaam. Dit gebeurt namelijk onder toezicht van Orivo®, een laboratorium gespecialiseerd in authentieke en duurzame zee-producten. Zo waarborgen ze dat onze visolie volledig vrij is van verontreinigde stoffen die soms onbedoeld in voedingsmiddelen terechtkomen. Denk hierbij aan zware metalen zoals lood. Om een voorbeeld te schetsen: volgens de Europese richtlijnen mogen producten op basis van vis maximaal 0,3 mg lood per kg bevatten. Orivo® is daarnaast NSF®, SAFE® en NASC® gecertificeerd.

ToTox (oxidatie-waarde) onder de 5
Bovendien heeft deze visolie een uitzonderlijk lage ToTox-oxidatiewaarde van minder dan 5. Hoe lager de ToTox-waarde, hoe verser de olie. De Europese richtlijn ligt op 26, dus de Visolie 1400 TG met D3 ligt maar liefst vijf keer lager.

Geen visachtige oprispingen
Deze lage waarde garandeert dus de kwaliteit van de olie en zorgt er ook voor dat je geen last hebt van visachtige oprispingen. Het resultaat is dan ook een volledig transparante vloeistof. Zo ben je verzekerd van een zichtbaar puur en veilig supplement!

Samenstelling van Vitakruid Visolie 1400 TG met D3:
Elke softgel bevat:
Diepzeevisolieconcentraat (GoldenOmega*) 1400 mg
Totaal omega 3-vetzuren (TG***) 1120 mg
waarvan:
– EPA (omega-3) 560 mg
– DHA (omega-3) 420 mg
Vitamine D3 (cholecalciferol) 25 mcg
Vitamine E (D-alfa-tocoferol) 5 mg
*GoldenOmega® is de Omega-3 leverancier van Vitakruid die in het bezit is van Green-e®, IFOS®, Friend of the Sea® en Marin Trust® certificaten.

Ingrediënten van Vitakruid Visolie 1400 TG met D3:
Diepzeevisolie-TG-concentraat (GoldenOmega®, uit Zuid Pacific ansjovis) (vis), Softgel capsule (gelatine, glycerine, water), Vitamine D3 (cholecalceferol), Vitamine E (antioxidant).

Dit product is vrij van: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Samenstelling van Vitakruid Visolie 1400 met D3:
U neemt 1 softgel per dag, tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
Voedingssupplementen van Vitakruid zijn geen vervanging van een gezonde levensstijl en een evenwichtige voeding, maar kunnen wel een goede aanvulling zijn.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Visolie 1400 TG met D3 30 capsules – Vitakruid” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *