Vitakruid Postpartum mama 90 tabletten

  • Productnummer: 970660
  • EAN: 8717438692616

49,90

Vitakruid Postpartum mama 

Ondersteun je lichaam na de bevalling
Je lichaam heeft negen maanden hard gewerkt om nieuw leven te creëren, en de bevalling zelf is een intense fysieke en mentale belasting. Daarnaast komt de zorg voor je baby, die veel van je kan vragen. Weinig slaap, nachtvoedingen en de constante aandacht die je baby nodig heeft. Jouw lichaam kan wel wat ondersteuning gebruiken!

Postpartum voeding
Om die super mama te zijn moet je voldoende energie uit je voeding halen. Eet daarom voldoende! Geef je borstvoeding? Dan verbrand je extra calorieën. Probeer een gezond en gebalanceerd dieet aan te houden om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. En vergeet niet om genoeg water te drinken. Een aantal nutriënten verdienen extra aandacht:

IJzer uit rood vlees, vis of groene bladgroenten. Dit mineraal ondersteunt de aanmaak van rode bloedcellen.
Omega 3 uit vette vis en algen. DHA is goed voor de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen van baby’s die borstvoeding krijgen.
Choline uit eieren, vis of noten. Pasgeboren baby’s maken nog geen choline aan, waardoor er via de moedermelk zo’n 120 mg choline naar de baby gaat.
Magnesium uit groene bladgroenten, noten of peulvruchten. Magnesium bevordert de energiestofwisseling, helpt bij vermoeidheid en is goed voor de gemoedstoestand.
Vitamine B12 uit vlees, vis of zuivel. Vitamine B12 is van belang voor de vorming van rode bloedcellen en draagt bij aan extra energie bij moeheid.
Postpartum Mama
Speciaal voor pas bevallen vrouwen hebben we Postpartum Mama ontwikkeld. Deze unieke formule bevat maar liefst 17 nutriënten die perfect aansluiten bij de behoeften van vrouwen in de periode na de bevalling. Naast het belangrijke vitamine B12, vitamine D, ijzer, magnesium en choline, hebben we gekozen voor de kruiden fenegriek, maca en shatavari.

Fenegriek
Fenegriek is bekend als smaakmaker in de keuken of als basis voor thee. Maar het is ook een waardevolle toevoeging aan Postpartum Mama. Naast eiwitten, vezels, mineralen en B-vitaminen, bevat het kruid interessante slijmstoffen zoals galactomannaan en fyto-oestrogenen.

Shatavari
Na de bevalling is het een kwestie van tijd voordat je menstruatie weer op gang komt. Het moment verschilt per vrouw en kan variëren van weken tot maanden. Vrouwen die geen borstvoeding geven, worden doorgaans eerder ongesteld.

Hoogwaardige kruidenextracten
De kruiden in Postpartum Mama worden gekenmerkt door hun zuiverheid, concentratie en kwaliteit. Het fenegriek extract is gestandaardiseerd op 10% fenusiden, terwijl het shatavari extract een extractieratio bevat van 5:1.

Met hoge dosering choline
Pasgeboren baby’s kunnen nog niet zelf choline produceren. Daarom bevat moedermelk veel choline en wordt het toegevoegd aan flesvoeding. Uit nieuwe wetenschappelijke inzichten blijkt dat choline onmisbaar is voor moeder en kind. Daarom zit er maar liefst 120 mg choline in Postpartum Mama.

Claims
Goedgekeurde gezondheidsclaims:
– Folaat draagt o.a. bij aan: extra energie bij vermoeidheid/moeheid, hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen, het normale functioneren van het immuunsysteem, de aanmaak van cellen en weefsels, tot de vorming van rode en witte bloedcellen en de normale aminozuursynthese.
– Vitamine B12 is o.a. goed voor: het celdelingsproces, vermoeidheid en moeheid, de energiestofwisseling, de vorming van rode bloedcellen en het zenuwstelsel.
– Vitamine C is o.a. goed voor: de vorming van collageen, het skelet, de huid, het ijzergehalte in het bloed, de weerstand tijdens en na fysieke inspanning, het gebit en bij vermoeidheid en moeheid.
– Vitamine D is o.a. goed voor: het calciumgehalte in het bloed, het skelet, de opname van calcium, het celdelingsproces, de weerstand, het gebit en de spieren.
– Vitamine K ondersteunt o.a. de botten en de bloedstolling.
– Chroom draagt o.a. bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten en de normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
– IJzer is o.a. goed voor: celdelingsproces, geheugen, concentratie en bij vermoeidheid en futloosheid.
– Jodium is goed voor het geheugen, de concentratie, het energiemetabolisme, de schildklier, het zenuwstelsel en de huid.
– Magnesium is o.a. goed voor: skelet, celdelingsproces, energiemetabolisme, sterke tanden, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, spieren en het zenuwstelsel.
– Selenium is o.a. goed voor: haar, nagels, tegen vrije radicalen en de schildklier.
– Zink is o.a. goed voor: skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, haar, huid, nagels en tegen het effect van vrije radicalen.
– Choline is o.a. goed voor het homocysteïnemetabolisme en de lever.

Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating:
– Fenegriek helpt om opnieuw fit te worden na de zwangerschap.
– Fenegriek ondersteunt de melkproductie na de bevalling.
– Shatavari ondersteunt een normale menstruatie.

Samenstelling per dagdosering (1 tablet): RI*
Maca extract (Maca-Go®, 0,3% glucosinolaten) 200 mg **
Shatavari extract (5:1) 200 mg **
Fenegriek extract (10% fenusides) 100 mg **
Bèta caroteen 3 mg **
Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout) 200 mcg 100%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 2,5 mcg 100%
Vitamine C (calcium / magnesiumascorbaat) 150 mg 188%
Vitamine D3 (cholecalciferol, Vita-algae D®) 20 mcg 400%
Vitamine K2 (VitaMK7®, menaquinon-7 K2) 25 mcg 33%
Chroom (picolinaat) 40 mcg 100%
IJzer (bisglycinaat) 14 mg 100%
Jodium (kaliumjodide) 150 mcg 100%
Magnesium (citraat, ascorbaat) 65 mg 17%
Selenium (methionine) 55 mcg 100%
Zink (methionine) 10 mg 100%
Choline (bitartraat) 150 mg **
Zwarte peper extract (Bioperine®, 95-98%) 3 mg **
* Referentie-Inname
** Geen RI vastgesteld

Ingrediënten
Choline (bitartraat), microcrystalline cellulose (vulstof), Magnesium (citraat), Shatavari extract (Asparagus Racemosus), Maca extract (Lepidium meyenii), Fenegriek extract (Trigonella foenum-graecum), IJzer (bisglycinaat), Vitamine C (calciumascorbaat, magnesiumascorbaat), Silicium dioxide (anti-klontermiddel), Zink (picolinaat), Bèta caroteen, magnesiumzout van vetzuren (anti-klontermiddel), HPMC (glansmiddel), Vitamine K2 (VitaMK7®, menaquinon-7 K2), Selenium (methionine), Vitamine D3 (cholecalciferol, Vita-algae D®), Jodium (kaliumjodide), Polyethyleenglycol (bevochtigingsmiddel), Zwarte peper extract (Bioperine®), Chroom (picolinaat), Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout), Vitamine B12 (methylcobalamine).

Gebruik
Neem 1 tablet per dag. Houd u aan de aanbevolen dosering.
Niet gebruiken tijdens de zwangerschap. Niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar.

Fabrikant/distributeur
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitakruid Postpartum mama 90 tabletten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *