Vitakruid SlaapComplex 90tabletten

  • Productnummer: 282739
  • EAN: 8717438692524

39,90

Vitakruid SlaapComplex
Kruiden, vitaminen en mineralen preparaat

Vitakruid SlaapComplex

Voeding en slaap
Melatonine speelt een belangrijke rol bij het in slaap vallen. Dit hormoon reguleert ons circadiaans ritme, overdag is er licht en wordt de melatonineproductie onderdrukt, in de avond komt (vanuit de pijnappelklier in de hersenen) de melatonineproductie opgang. Ons lichaam maakt melatonine voor een groot deel zelf aan, de bijdrage vanuit voeding is gering.

Het slaaphormoon kan daarnaast wel aangemaakt worden vanuit tryptofaan. Het lichaam zet tryptofaan om in 5-HTP, dat op zijn beurt weer verandert in serotonine. Vervolgens kan serotonine worden omgezet in melatonine. Voor dit omzettingsproces zijn diverse cofactoren nodig, zoals magnesium, B-vitaminen, zink, calcium en aminozuren. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan tryptofaan bevatten doorgaans ook deze ondersteunende stoffen. Melatonine zit overigens niet in SlaapComplex.

Voeding met een positieve invloed op de slaap:
– Tryptofaanrijke voeding zoals kalkoen, kip, eieren, vis, zuivel, walnoten, zaden, peulvruchten, bananen, ananas, pompoen, spinazie en havermout.
– Slaapthee getrokken van kruiden zoals valeriaan, hop, kamille, passiebloem, lavendel en citroenmelisse.

Voeding met een negatieve invloed op de slaap:
– Cafeïnehoudende producten zoals koffie, zwarte/witte/groene thee, energiedrankjes en chocolade.
– Alcohol
– Suikerrijk voedsel
– Gekruid en of pittig eten
– E621 oftewel MSG
– Te laat op de avond eten (2-3 uur voor het slapengaan)

Daarnaast kunnen veranderingen in leefstijl bijdragen aan een goede slaaphygiëne. Zo is het belangrijk om een vast slaapritme aan te houden, een donkere en stille slaapkamer te creëren, en het gebruik van schermen in de avonduren te beperken. SlaapComplex kan een extra steuntje in de rug zijn naast een goede leefstijl en gezond voedingspatroon.

Een basis van kruiden
Valeriaan, passiebloem, citroenmelisse en groene thee vormen het hart van SlaapComplex. Griffonia simplicifolia – ook bekend als slaapmutsjeskruid – is een Afrikaanse plant die van nature een hoge concentratie 5-hydroxytryptofaan (5-HTP) bevat. Dit 5-HTP is de omgezette vorm van het essentiële aminozuur tryptofaan. De stof fungeert als een tussenstap bij de ontwikkeling van tryptofaan naar serotonine. 5-HTP dient als een bouwsteen voor serotonine en is daarmee een voorloper van melatonine.

Goede opneembare magnesiumbisglycinaat
Magnesium is een mineraal dat gunstig is voor een goede geestelijke balans en bijdraagt aan fitheid. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de kruiden in SlaapComplex. Bij magnesiumbisglycinaat is het mineraal gebonden aan twee moleculen glycine, wat resulteert in een aminozuurgecheleerde vorm. Deze structuur is dermate robuust dat het mineraal intact de darmen bereikt en daar volledig kan worden geabsorbeerd.

Veilige vorm vitamine B6
In SlaapComplex is vitamine B6 opgenomen in de biologisch actieve vorm van pyridoxaal-5-fosfaat (P-5-P). Er zijn momenteel geen bijwerkingen bekend die aan deze vorm kunnen worden toegeschreven op basis van recent wetenschappelijk onderzoek. Bovendien zit de dosering vitamine B6 in SlaapComplex (1 mg) ver onder de maximale veilige dagdosering (21 mg). Magnesium heeft vitamine B6 nodig om opgenomen te worden in de cellen.

Folaat helpt opname magnesium en B12
Folaat (5-MTHF) is de biologische actieve vorm van foliumzuur en wordt daardoor beter opgenomen. Bovendien versterkt het de opname van zowel magnesium als vitamine B12. In SlaapComplex zit de vitamine B12-vorm methylcobalamine, een biologisch actieve vorm die niet meer omgezet hoeft te worden in het lichaam.

Goedgekeurde gezondheidsclaims:
– Magnesium, vitamine B6 en vitamine B12 helpen bij vermoeidheid, ondersteunen het energieniveau en dragen bij aan fitheid
– Magnesium, vitamine B6 en vitamine B12 zijn goed voor het zenuwstelsel en gunstig voor de geestelijke balans
– Vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur ondersteunen het immuunsysteem
– Vitamine B6 reguleert mede de activiteit van hormonen
– Foliumzuur draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en aan fitheid
– Foliumzuur draagt bij aan de weerstand tegen stress en aan de geestelijke veerkracht

Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating:
– Valeriaan, passiebloem en citroenmelisse zijn natuurlijke rustgevers, dragen bij aan de normale weerstand tegen stress en helpen om lichaam en geest te ontspannen
– Valeriaan, passiebloem, citroenmelisse en groene thee helpen bij het bevorderen van de slaapbereidheid, ondersteunen de nachtrust en helpen om uitgerust wakker te worden
– Groene thee is goed voor het energieniveau, ondersteunt het immuunsysteem en gunstig voor een goede geestelijke balans

Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
Valeriaan extract (0,8% valereenzuren) 150 mg **
Passiebloem extract (3,5% vitexine) 100 mg **
Griffonia simplicifolia extract 100 mg **
waarvan:
20% 5-HTP 20 mg **
Citroenmelisse extract (5% rozemarijnzuur) 50 mg **
Groene thee extract 80 mg **
waarvan:
40% L-Theanine 32 mg **
10% EGCG (epigallocatechine-3-gallaat) 8 mg **
Magnesium (bisglycinaat) 60 mg 16%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 25 mcg 1000%
Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout) 100 mcg 50%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 1 mg 71%
* Referentie-Inname
** Geen RI vastgesteld

Ingredienten
Microcrystalline cellulose (vulstof), Magnesium (bisglycinaat), Valeriaan extract (Valeriana officinalis), Passiebloem extract (Passiflora incarnata), Griffonia simplicifolia extract, Groene thee extract (Camellia sinensis), stearinezuur (anti-klontermiddel), Citroenmelisse extract (Melissa officinalis), magnesium stearaat (anti-klontermiddel), HPMC (glansmiddel), polyethyleenglycol (bevochtigingsmiddel), Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat), Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout), Vitamine B12 (methylcobalamine)

Gebruik
Neem 1 tablet per dag. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Groene thee:
Maximale dosis ECGC is 800 mg per dag.
Niet consumeren op een nuchtere maag of in combinatie met andere groene thee producten
Niet geschikt voor kinderen onder de 18 jaar, tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Bijzondere bewaarvoorschriften
Niet geschikt om te consumeren in combinatie met andere groene thee producten of tijdens het vasten. Niet geschikt voor kinderen onder de 18 jaar, tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Fabrikant
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitakruid SlaapComplex 90tabletten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *