Vitamine B 100 Complex Forte 100 tabletten – Nova Vitae

  • Productnummer: 2122NV
  • EAN: 8717473093706

36,95

Toepassing van Nova Vitae Vitamine B 100 Complex Forte:
Dit complex is een hoog gedoseerd en veel omvattend complex van de belangrijke groep B vitamines.
Ook de concentraties van de stoffen Inositol en het “brainfood” choline zijn beide hoog.

De B-vitaminen bestaan uit een groot aantal stoffen die betrokken zijn bij de stofwisseling van elke cel. In de rol van co-enzymen werken ze samen met eiwitten in tal van enzymsystemen van ons lichaam.
De werking van de B-vitaminen is doorgaans synergistisch; door deze samenwerking is onvoldoende inname van één of meerdere B-vitaminen een belemmering voor de anderen hun werk goed te kunnen verrichten. B-vitaminen zijn wateroplosbaar en kunnen dus niet in het lichaam worden opgeslagen. Ze moeten dagelijks het lichaam binnenkomen en elk teveel wordt uitgescheiden.
Ondanks het samenwerken van de B-vitaminen, hebben de individuele B-vitaminen de volgende eigen functies:

Vitamine B1
(thiamine) werkt als een co-enzym dat nodig is voor het omzetten van koolhydraten in glucose, dat in het lichaam ten behoeve van energie wordt verbrand. Het is onmisbaar voor het functioneren van het zenuwstelsel. Een tekort kan beri-beri veroorzaken (een ziekte die zich door zwakheid, verlammingen en oedeem kenmerkt).
Vitamine B2 (riboflavine) werkt als co-enzym dat de afbraak en verwerking van koolhydraten, vetten en eiwitten activeert. Het is onmisbaar voor de cellulaire verbranding. Een tekort kan weefselontstekingen en overgevoeligheid voor fel licht veroorzaken.

Vitamine B6
(pyridoxine) speelt een rol als co-enzym bij de afbraak en verwerking van koolhydraten, vetten en eiwitten. Het maakt de afgifte van glycogeen door de lever en de spieren ten behoeve van energie mogelijk. Het speelt ook een rol bij het verbruik van energie in de hersenen en zenuwweefsel en is daarom onmisbaar voor de werking van het centrale zenuwstelsel.

Vitamine B12
(cobalamine) is het enige vitamine dat cobalt, een sporenelement, bevat. Het is onmisbaar voor het normaal functioneren van alle lichaamscellen, speciaal die van het beenmerg, het spijsverteringskanaal en het zenuwstelsel. Het is onmisbaar voor de vorming van rode bloedcellen.

Biotine is een onmisbaar co-enzym dat de aanmaak van vetzuren en het verbranden van koolhydraten en vetten ondersteunt. Het ondersteunt ook de werking van aminozuren, foliumzuur, pantotheenzuur en vitamine B-12.

Het is een krachtige stimulans van de groei van gezonde cellen.
Choline wordt doorgaans als onderdeel van het vitamine B-complex gezien. Het is het basisbestanddeel van lecithine, dat het transport van vet van de lever naar de cellen mogelijk maakt. Het is nodig voor de opslag van vitamine A. Choline kan door het lichaam gemaakt worden uit methionine met foliumzuur en vitamine

B-12.
Foliumzuur werkt samen met vitamine B-12 en C bij het verbruik van eiwitten, speelt een onmisbare rol bij de vorming van haem, het ijzer bevattende eiwit in hemoglobine en bij de vorming van rode bloedcellen.

Foliumzuur kan gedeeltelijk door spijsverteringsbacteriën gevormd worden.
Inositol wordt doorgaans als onderdeel van het vitamine B-complex gezien. Inositol is samen met choline nodig voor de vorming van lecithine in het lichaam.

Niacine, ook beschikbaar in de niacinamide vorm, is een co-enzym dat de afbraak van koolhydraten, vetten en eiwitten ondersteund. Niacine is onmisbaar voor een gezonde huid, tong en spijsverteringsstelsel. De ziekte pellagra is een gevolg van niacine tekort.

PABA (para aminobenzoëzuur)
kan als onderdeel van het vitamine B-complex beschouwd worden. Het beïnvloedt spijsverteringsbacteria, stelt deze in staat foliumzuur te vormen, wat op zijn beurt de productie van pantotheenzuur ondersteunt. Als co-enzym, werkt PABA bij de afbraak van eiwitten en bij de vorming van rode bloedcellen.
Pantotheenzuur is onmisbaar voor het normaal functioneren van de bijnieren, die direct in verband staan met de groei. Het is ook betrokken bij de vorming van vetzuren en neemt als co-enzym deel aan de werking van riboflavine en het vrijmaken van energie uit koolhydraten, vetten en eiwitten.

Samenstelling van Nova Vitae Vitamine B 100 Complex Forte:
Elke tablet (is een dagdosering) bevat:
Vitamine B1 100 mg
Vitamine B2 100 mg
Niacinamide 100 mg
Pantotheenzuur 100 mg
Vitamine B6 20 mg
Vitamine B12 100 mcg
Foliumzuur 400 mcg
Biotine 100 mcg
Paba 10 mg
Inositol 100 mg
Cholinebitartraat 100 mg
Calciumpantothenaat 9,3 mg

Ingrediënten van Nova Vitae Vitamine B 100 Complex Forte:
Calciumpantothenaat, Vitamine B1, Vitamine B2, Niacinamide, Pantotheenzuur, Vitamine B6, Vitamine B12, Foliumzuur, Biotine, Paba, Inositol, Cholinebitartraat, isomalt, microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat, siliciumdioxide.

Dit product is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. 

Gebruik van Nova Vitae Vitamine B 100 Complex Forte:
U neemt als voedingssupplement 1 tablet per dag bij voorkeur bij de maaltijd tenzij anders voorgeschreven door uw gezondheidsprofessional.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn erg belangrijk. Een supplement van Nova Vitae is daarom geen vervanging van een gevarieerde voeding of een evenwichtige levensstijl maar kan wel een goede aanvulling zijn.

Voor het hele assortiment van Nova Vitae gaat u naar de merkpagina van Nova Vitae  op www.nova-vitae.com

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitamine B 100 Complex Forte 100 tabletten – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *