Vitamine B5 Pantotheenzuur 500 mg 90 capsules – Nova Vitae

  • Productnummer: 28460
  • EAN: 8717473128460

29,95

Toepassing van Nova Vitae Vitamine B5 Pantotheenzuur 500 mg:

Vitamine B5, of pantotheenzuur, speelt verschillende belangrijke rollen in het menselijk lichaam. Enkele van de belangrijkste functies zijn:

  1. Energieproductie: Pantotheenzuur is een essentieel onderdeel van co-enzym A (CoA), dat betrokken is bij de omzetting van koolhydraten, vetten en eiwitten in energie. CoA is nodig voor de citroenzuurcyclus, een belangrijk onderdeel van de cellulaire ademhaling, waarbij energie wordt geproduceerd in de vorm van adenosinetrifosfaat (ATP).
  2. Synthese van vetten: Vitamine B5 is betrokken bij de synthese van vetzuren, die essentieel zijn voor de vorming van celmembranen en de opslag van energie in het lichaam.
  3. Cholesterolmetabolisme: Het speelt een rol bij de synthese van cholesterol, een essentiële stof die nodig is voor de opbouw van celmembranen en de productie van bepaalde hormonen.
  4. Neurotransmitterproductie: Pantotheenzuur is betrokken bij de productie van acetylcholine, een neurotransmitter die belangrijk is voor de overdracht van signalen tussen zenuwcellen.
  5. Hemoglobinesynthese: Het is nodig voor de synthese van hemoglobine, het eiwit in rode bloedcellen dat zuurstof transporteert door het lichaam.

Over het algemeen draagt vitamine B5 dus bij aan de algehele gezondheid van het lichaam door deel te nemen aan verschillende biochemische processen. Een gebrek aan vitamine B5 kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, slapeloosheid, buikpijn en gevoelloosheid en tintelingen in de handen en voeten.

Samenstelling van Nova Vitae Vitamine B5 Pantotheenzuur 500 mg:
Elke capsule bevat:
Panthotheenzuur (pantotheenzuur als calciumpantothenaat) 500 mg (8333% RI*)
*RI = Referentie Inname

Ingrediënten van Nova Vitae Vitamine B5 Pantotheenzuur 500 mg:
Vitamine B5, cellulose (plantaardig), plantaardig magnesiumstearaat en rijstpoeder.

Dit product is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.
Dit product is Non-GMO en gegarandeerd vrij van gluten, tarwe, gist, melk, lactose, soja, kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen en conserveringsmiddelen.

Gebruik van Nova Vitae Vitamine B5 Pantotheenzuur 500 mg:
Volwassenen gebruiken als voedingssupplement dagelijks 1 capsule bij voorkeur bij een maaltijd tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn erg belangrijk. Een supplement van Nova Vitae is daarom geen vervanging van een gevarieerde voeding of een evenwichtige levensstijl maar kan wel een goede aanvulling zijn.

Voor het hele assortiment van Nova Vitae gaat u naar de merkpagina van Nova Vitae  op onze website.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitamine B5 Pantotheenzuur 500 mg 90 capsules – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *