Vitamine D3 25 mcg 1000 IE 90 capsules – Nova Vitae

  • Productnummer: 2030NV
  • EAN: 8717473093966

9,95

Toepassing van Nova Vitae Vitamine D3 25 mcg 1000 IE:

Vitamine D3, ook bekend als cholecalciferol, is een van de essentiële vitamines die het lichaam nodig heeft voor verschillende belangrijke functies. Hier zijn enkele van de belangrijke aspecten van vitamine D3:

  1. Calciumopname: Een van de cruciale rollen van vitamine D3 is het bevorderen van de opname van calcium in de darmen. Calcium is essentieel voor de gezondheid van botten en tanden, en het speelt een rol bij de spierfunctie en de geleiding van zenuwsignalen.
  2. Botgezondheid: Vitamine D3 is van vitaal belang voor de vorming en het behoud van gezonde botten. Het helpt bij het reguleren van calcium- en fosforniveaus in het lichaam, wat essentieel is voor de mineralisatie van botten.
  3. Immuunsysteem: Vitamine D3 speelt een rol bij het reguleren van het immuunsysteem. Het heeft invloed op de productie en functie van immuuncellen, en er wordt gesuggereerd dat het een rol kan spelen bij het verminderen van het risico op bepaalde auto-immuunziekten.
  4. Celgroei en differentiatie: Vitamine D3 is betrokken bij de regulatie van celgroei en differentiatie. Het kan een rol spelen bij het voorkomen van overmatige celproliferatie en wordt daarom onderzocht in relatie tot bepaalde vormen van kanker.
  5. Humeur en mentale gezondheid: Er is enig bewijs dat vitamine D3 ook een rol kan spelen bij de regulatie van humeur en mentale gezondheid. Een tekort aan vitamine D3 wordt soms geassocieerd met een verhoogd risico op stemmingsstoornissen, zoals depressie.

Vitamine D3 wordt deels in het lichaam aangemaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht. Het kan ook via voeding worden verkregen, met name uit vette vis, eieren en verrijkte voedingsmiddelen. In sommige gevallen kan een supplement nodig zijn, vooral bij mensen met een risico op een tekort, zoals mensen met weinig blootstelling aan zonlicht, oudere volwassenen, of mensen met bepaalde aandoeningen die de absorptie van vitamine D beïnvloeden.

Het belang van vitamine D3 voor lichaam en geest:
– draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed
– is nodig voor een normale groei en ontwikkeling van het beendergestel van kinderen
– draagt bij tot de instandhouding van normale botten
– draagt bij tot de instandhouding van normale tanden
– helpt om de risico’s van vallen te verminderen, in verband met houdingsinstabiliteit en spierzwakte. Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar.
– draagt bij tot een normale werking van de spieren

Samenstelling van Nova Vitae Vitamine D3 25 mcg 1000 IE:
Elke capsule bevat:
Vitamine D3 (cholecalciferol) 25 mcg / 1000 IE

Ingrediënten van Nova Vitae Vitamine D3 25 mcg 1000 IE:
Vulstof (extra vierge olijfolie), capsulewand (gelatine (rund), glycerine, water), vitamine D3 (cholecalciferol).

Gebruik van Nova Vitae Vitamine D3 25 mcg 1000 IE:
Volwassenen nemen als voedingssupplement 1 tot 2 capsules per dag bij voorkeur bij een maaltijd tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
Niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn erg belangrijk. Een supplement van Nova Vitae is daarom geen vervanging van een gevarieerde voeding of een evenwichtige levensstijl maar kan wel een goede aanvulling zijn.

Voor het hele assortiment van Nova Vitae gaat u naar de merkpagina van Nova Vitae  op onze website.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitamine D3 25 mcg 1000 IE 90 capsules – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *