Vitamine K2 180 mcg 60 capsules Vitals

 • Productnummer: 879060
 • EAN: 8716717002474

29,95

Productinformatie van Vitals Vitamine K2 180 mcg Menaquinon-7:
Toepassing van Vitals Vitamine K2 180 mcg Menaquinon-7:
De meest bekende functie van vitamine K in het lichaam is het bijdragen aan de normale bloedstolling. Vitamine K activeert bepaalde vitamine K-afhankelijke bloedstollingsfactoren die ervoor zorgen dat de bloedstolling optimaal verloopt, dat wil zeggen niet te sterk en niet te zwak. Een later ontdekte, maar daarom niet minder belangrijke, werking van vitamine K is het ondersteunen van de botten. Vitamine K is namelijk nodig voor de functie van het vitamine K-afhankelijke boteiwit osteocalcine, dat mede zorgt voor de opname van het mineraal calcium in het skelet. Vitamine K draagt op deze manier bij aan het behoud van sterke botten.

Vitamine K2 (menaquinon) komt voor in diverse vormen, zoals menaquinon-4 en menaquinon-7. Het getal dat genoemd wordt achter ‘menaquinon’ (afgekort MK) verwijst naar de lengte van de zijketen in het molecuul. Hoe hoger het getal, hoe langer de keten. Menaquinon-7 (MK-7) wordt aangemaakt door bepaalde bacteriën tijdens fermentatie en komt van nature vooral voor in natto, een Japans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde soja. Natto heeft een sterke, karakteristieke smaak en is daarom niet zo populair in de westerse keuken. Andere menaquinonen, zoals MK-8 en MK-9, komen in kleinere hoeveelheden voor in met name kwark en harde kazen.

Volgens de huidige wetenschappelijke stand van zaken is MK-7 de meest effectieve vorm van vitamine K2. MK-7 wordt uitstekend opgenomen en blijft lang in het lichaam aanwezig om werkzaam te kunnen zijn, dankzij de lange halfwaardetijd. Vandaar dat het mogelijk is om met MK-7 te kunnen volstaan met relatief lage doseringen voor een optimale werkzaamheid.

  • Met MenaQ7 van vitamine K2-expert NattoPharma
  • Vervaardigd uit fermentatie van kikkererwten
  • Vrij van veelvoorkomende allergenen (zoals soja)
  • Zeer zuiver en optimaal gedoseerd
  • Gecapsuleerd met natuurlijke hulpstoffen uit rijst en cassave

Samenstelling van Vitals Vitamine K2 180 mcg Menaquinon-7:
Elke capsule (= dagdosering) bevat:
Vitamine K2 (MenaQ7 Crystals) 180 mcg

Ingrediënten van Vitals Vitamine K2 180 mcg Menaquinon-7:
Rijstconcentraat (Oryza sativa), vegetarische capsule (pullulan uit gefermenteerd cassave-zetmeel), vitamine K2.

Vitals Vitamine K2 180 mcg is gegarandeerd vrij van: Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten, en is vrij van GMO.

Gebruik van Vitals Vitamine K2 180 mcg Menaquinon-7:
U neemt 1 capsule per dag bij een (vetbevattende) maaltijd met ruim water in.
Houd u aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Let op:
Indien u een coumarinederivaat gebruikt (dit is een specifiek type antistollingsmiddel zoals warfarine en acenocoumarol dat juist de mogelijkheid van de lever verstoort om vitamine K te verwerken), overleg dan eerst met een (orthomoleculair) arts alvorens een vitamine K2-supplement te gebruiken.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitamine K2 180 mcg 60 capsules Vitals” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.