Zinkbisclycinaat 15 mg 100 capsules Vitals

  • Productnummer: 909419
  • EAN: 8716717003587

19,95

Productinformatie van Vitals Zinkbisglycinaat 15 mg:
Toepassing van Vitals Zinkbisglycinaat 15 mg:
Zink wordt veel ingezet door therapeuten, vanwege de zeer brede en veelzijdige werking. Zink bevindt zich in alle lichaamsweefsels en concentreert zich met name in de celkern.

Belangrijke eigenschappen van het mineraal Zink:
– Zink is essentieel voor de activiteit van meer dan 300 enzymen, zogenaamde metallo-enzymen, die een zinkion als co-factor hebben.
– Zink is een belangrijke structurele component van eiwitten en celmembranen. Zink speelt op deze manieren een rol bij vele processen in het lichaam, waaronder het celdelingsproces en de hormoonhuishouding.
– Zink is betrokken bij de normale opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en DNA.
– Zink heeft een positieve invloed op het immuunsysteem door de aanmaak van T-cellen te ondersteunen, te helpen bij de productie van cytokinen en bij te dragen aan het functioneren van naturalkiller-cellen.
– Zink helpt cellen te beschermen tegen oxidatieve schade, onder andere omdat het een rol speelt in het functioneren van de antioxidantenzymen katalase en superoxidedismutase (SOD).
– Zink draagt bij aan een gezond zuur-base-evenwicht.

Vitals Zink 15 mg is een los zink-supplement, zonder koper, in de vorm van een aminozuurchelaat (zinkbisglycinaat).
Er is gekozen voor deze verbindingsvorm omdat de biologische beschikbaarheid ervan bijzonder goed is. Daarbij maakt Vitals uitsluitend gebruik van echte aminozuurchelaten van Albion Minerals, herkenbaar aan het handelsmerk TRAACS, dat staat voor The Real Amino Acid Chelate System.
Dit merk is in het leven geroepen om goed onderscheid te kunnen maken ten opzichte van andere, mogelijk inferieure, instabiele aminozuurchelaten.

Samenstelling van Vitals Zinkbisglycinaat 15 mg:
Elke capsule (= dagdosering) bevat:
Zink (bisglycinaat, TRAACS®) 15 mg
Ingrediënten van Vitals Zinkbisglycinaat 15 mg:
Zinkbisglycinaat, vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel), antiklontermiddel: rijstconcentraat.

Vitals Zink 15 mg is gegarandeerd vrij van: gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.
Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Gebruik van Vitals Zinkbisglycinaat 15 mg:
U neemt dagelijks 1 capsule bij een maaltijd in.
Houd u aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Let op:
Zink en koper zijn antagonisten. Een hoge inname van zink (50 mg of meer per dag) gedurende langere tijd (langer dan een maand) kan leiden tot een lage koperstatus, wat ongewenst is. Een te hoge koperstatus is echter ook ongewenst, in het bijzonder voor ouderen.
Vitals kiest er dan ook bewust voor om zink en koper niet te combineren in dit product, ervan uitgaande dat de kans groot is dat iemand ook dagelijks een multivitamine- en mineralenpreparaat inneemt en op die manier al wat extra koper binnenkrijgt.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zinkbisclycinaat 15 mg 100 capsules Vitals” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *