Avena Sativa Forte Tinctuur 100 ml – Nova Vitae

  • Productnummer: 8023NV
  • EAN: 8717473093034

14,95

Toepassing van Nova Vitae Avena Sativa Forte Tinctuur:

Algemene beschrijving
Ontdek de kracht van Avena sativa, het wonderbaarlijke haverkruid dat al eeuwenlang wordt ingezet om zijn veelzijdige toepassingen, vooral in de traditionele geneeskunde. Ons Avena sativa-product is zorgvuldig bereid om het beste uit deze bijzondere plant te halen en u te laten profiteren van de talloze gezondheidsvoordelen die het te bieden heeft.

In eenvoudige taal betekent de Latijnse naam “Avena sativa” eigenlijk “geteelde haver.” “Avena” verwijst naar haver, een soort graan, en “sativa” betekent “geteeld” of “gekweekt.” Dus, als je de twee samen neemt, verwijst “Avena sativa” naar het specifieke type haver dat wordt gekweekt of geteeld. Deze term wordt vaak gebruikt als de wetenschappelijke naam voor de haverplant.

Waarom zit er in jullie Avena sativa product alcohol?
Alcohol wordt vaak gebruikt bij het maken van kruidentinturen vanwege zijn vermogen om effectief de actieve bestanddelen uit kruiden te extraheren. Hier zijn onze overwegingen waarom alcohol wordt gebruikt:

  1. Efficiënte extractie van bioactieve stoffen: Alcohol staat bekend om zijn vermogen om zowel wateroplosbare als vetoplosbare bestanddelen uit planten te extraheren. Dit maakt het een efficiënt oplosmiddel voor een breed scala aan bioactieve stoffen in kruiden, waaronder flavonoïden, alkaloïden, tannines en etherische oliën.
  2. Conservering: Alcohol heeft conserverende eigenschappen, wat betekent dat het helpt de kruidentintuur te behouden en bederf te voorkomen. Het hoge alcoholgehalte fungeert als een natuurlijk conserveermiddel, waardoor de tinctuur langer houdbaar blijft.
  3. Verbetering van de opneembaarheid: Alcohol wordt beschouwd als een goed opneembaar medium voor het menselijk lichaam. Het kan helpen bij het efficiënt overbrengen van de actieve stoffen in de kruidentintuur naar het bloed, waardoor ze gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen.De dosering van een kruidentinctuur wordt doorgaans in druppels genomen, wat resulteert in een relatief kleine hoeveelheid alcohol per dosis.

Nervositeit
Met Avena sativa worden hele goede resultaten geboekt als het zenuwstelsel het zwaar te verduren heeft. Vaak kunnen alledaagse dingen zoals een nieuwe baan, promotie maken, het volgen van een aanvullende opleiding voor nog al wat spanning zorgen. Ook andere onvoorziene omstandigheden zoals huwelijksproblemen, een ongeluk of een sterfgeval kunnen nervositeit, stress en prikkelbaarheid veroorzaken. Avena sativa geeft in dergelijke situaties het juiste steuntje in de rug om de situatie het hoofd te kunnen bieden.

Slapeloosheid
Elk mens heeft gemiddeld zo’n 8 uur per nacht aan slaap nodig. Bij ruim 10 % van de Nederlandse bevolking is dit echter niet het geval met als gevolg dat zij overdag minder goed functioneren. Avena sativa bevordert een natuurlijke gezonde nachtrust.

Afkickverschijnselen
Een heel specifieke werking is dat het kan helpen bij het herstellen na een verslaving aan zowel alcohol en verdovende middelen als nicotine (onderdrukt afkickverschijnselen).

Te gebruiken bij:*
– Natuurlijke rustgever voor dag en nacht
– Helpt bij geestelijke druk en inspanning
– Ontspannend en rustgevend
– Minder stressgevoelig
– Bevordert de nachtrust
* Alle genoemde gezondheidsclaims zijn in afwachting van definitieve goedkeuring door de Europese Commissie.

Samenstelling van Nova Vitae Avena Sativa Forte Tinctuur:
Een dagdosering van 60 (3 x 20) druppels bevat:
Avena Sativa (Haver) extract 3000 mg

Ingrediënten van Nova Vitae Avena Sativa Forte Tinctuur:
Avena sativa (haver), Alcohol 50% Vol.

Gebruik van Nova Vitae Avena Sativa Forte Tinctuur:
U neemt 3 maal daags 20 tot 25 druppels puur of opgelost in water tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
Voor het gebruik goed schudden. Vertroebeling beïnvloedt de werkzaamheid niet.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn erg belangrijk. Een supplement van Nova Vitae is daarom geen vervanging van een gevarieerde voeding of een evenwichtige levensstijl maar kan wel een goede aanvulling zijn.

Voor het hele assortiment van Nova Vitae gaat u naar de merkpagina van Nova Vitae  op www.nova-vitae.com

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Avena Sativa Forte Tinctuur 100 ml – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *