Vitamine K1 100 mcg 100 tabletten – Nova Vitae

  • Productnummer: 2498NV
  • EAN: 8717473128866

24,95

Toepassing van Nova Vitae Vitamine K1 100 mcg:
Vitamine K1, ook bekend als fytonadion, wordt gewonnen uit verschillende groene bladgroenten en andere plantaardige bronnen. De rijkste bronnen van vitamine K1 zijn onder andere boerenkool, spinazie, broccoli, spruitjes, groene kool en andere donkergroene bladgroenten. De naam “fytonadion” verwijst naar het feit dat het een natuurlijke vorm van vitamine K is die wordt aangetroffen in planten (het Griekse woord “phyto” betekent “plant”).

Vitamine K1, ook bekend als fylochinon*, speelt een cruciale rol in het lichaam, vooral bij het coagulatieproces (bloedstolling). Het belangrijkste biologische effect van vitamine K1 is het bevorderen van de productie van stollingsfactoren in de lever, met name stollingsfactor II (protrombine), stollingsfactor VII, stollingsfactor IX en stollingsfactor X. Deze stollingsfactoren zijn essentieel voor de vorming van bloedstolsels, die belangrijk zijn voor het stoppen van bloedingen na verwondingen.

Naast de rol bij bloedstolling heeft vitamine K1 ook andere belangrijke functies in het lichaam, waaronder:

  1. Botgezondheid: Vitamine K1 speelt een rol bij de regulatie van de calciumstofwisseling in botten. Het bevordert de activiteit van osteocalcine, een eiwit dat betrokken is bij de mineralisatie van botten, waardoor de botdichtheid wordt behouden en het risico op osteoporose wordt verminderd.
  2. Hart- en vaatgezondheid: Er is enig bewijs dat vitamine K1 kan helpen bij het voorkomen van verkalking van de slagaders, wat een risicofactor is voor hart- en vaatziekten.
  3. Gezondheid van de huid: Vitamine K1 kan ook een rol spelen bij de gezondheid van de huid, waar het wordt gebruikt bij de behandeling van aandoeningen zoals blauwe plekken, spataderen en rosacea.

Hoewel vitamine K1 van nature voorkomt in verschillende voedingsmiddelen, kunnen sommige mensen een tekort aan deze vitamine ontwikkelen, vooral mensen met een slechte opname (bijvoorbeeld bij spijsverteringsstoornissen) of bij een gebrek aan inname van vitamine K-rijke voedingsmiddelen. In dergelijke gevallen kan suppletie met vitamine K1 noodzakelijk zijn om tekorten te voorkomen. Het is echter belangrijk om medisch advies in te winnen voordat je begint met het nemen van supplementen.

Toegestane gezondheidsclaims:
Vitamine K1 draagt bij tot een normale bloedstolling
Vitamine K1 draagt bij tot de instandhouding van normale botten

*de benaming fytonadion en fylochinon worden door elkaar gebruikt)

Samenstelling van Nova Vitae Vitamine K1 100 mcg:
Elke tablet bevat:
Vitamine K1 (fytonadion of fytomenadion) 100 mcg

Ingrediënten van Nova Vitae Vitamine K1 100 mcg:
Vitamine K1, calciumcarbonaat, plantaardige cellulose, plantaardig stearinezuur, croscarmellose, plantaardig magnesiumstearaat, silica.

Dit product is gegarandeerd vrij van gluten, tarwe, gist, melk, lactose, soja, kunstmatige kleur-, smaak-, en zoetstoffen en conserveringsmiddelen.
Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Dit product is Non-GMO.

Gebruik van Nova Vitae Vitamine K1 100 mcg:
Volwassenen nemen dagelijks 1 tablet bij voorkeur bij de hoofdmaaltijd tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn erg belangrijk. Een supplement van Nova Vitae is daarom geen vervanging van een gevarieerde voeding of een evenwichtige levensstijl maar kan wel een goede aanvulling zijn.

Voor het hele assortiment van Nova Vitae gaat u naar de merkpagina van Nova Vitae op nova-vitae.com

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitamine K1 100 mcg 100 tabletten – Nova Vitae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *